Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Duvar Kağıdı Nasıl Yapılır, Sökülür ve Yapıştırılır?

Duvar kağıdı yapıştırmak ya da sökmek istiyorsanız bu durudma çok dikkatli olmanız gerekmektedir.

Duvar kağıdı yapıştırmak ya da sökmek istiyorsanız bu durudma çok dikkatli olmanız gerekmektedir. Aksi takdirde duvarınızda ya da kağıdınızda dezenformasyonlar meydana gelebilir. Eğer duvar kağıdı yapıştırmak istiyorsanız o halde ilk olarak uygun duvar kağıdı seçmeniz gerekmektedir.

Uygun Duvar Kağıdı Seçimi

Duvarınızın durumuna göre duvar kağıdı seçmek son derece önemlidir. Örnek olarak verecek olursak eğer banyo gibi nemli odalar için duvar kağıdı kullanmak istiyorsanız bu durumda neme dayanıklı olan vinil kullanmanız son derece mantıklı olacaktır. Eğer duvarlarınızda kabartma çok fazla ise bu durumda yapmanız gereken kabartmalı duvar kağıtları tercih etmektedir. böylelikle kabartmanın olduğu yerler duvar kağıdının özelliği gibi görünecek ve bu sayede sırıtmayacaktır.

Duvarı Hazırlama

Duvarınızı duvar kağıdı yapıştırmadan önce hazırlamanız gerekmektedir. Bu kapsamda yapmanız gereken ise duvarınızdaki kabartmaları spatula vasıtasıyla törpülemek ve alçı gereken yerlere de alçı vurmaktır. Eğer çatlaklar oluşmuş ise bunları da bant aracılığıyla yapıştırmak yeterli olacaktır. eğer duvarda eskiden kalma bir duvar kağıdı var ise bunu özel duvar kağıdı sökücü ürünlerden alarak yapabilirsiniz.

Eğer duvarınız boyalı ise bu durumda deterjanlı su kullanarak temizlik yapmanız gerekmektedir. Eğer duvarınızda boya yok sade çimento veya alçı sıva vaziyetinde ise bu durumda duvarınızın zarar görmemesi adına 24 saat evvelden saten alçı macunu uygulaması yapmanız gerekmektedir.

Duvar Kağıdı Yapıştırma

Duvar kağıdı yapıştırma evresine geldiğimizde ise öncelikle duvarın ölçüsünü almalı ve ardından da duvar kağıdını ona göre kesmeliyiz. Duvar kağıdı yapıştırmaya duvarın üst kısmından başlamak daha doğru olacaktır. Bu arada belirtmek gerekir ki kestiğiniz duvar kağıdının duvar boyutlarından 5 ya da 10 cm kadar uzun olmasına özen gösteriniz.

Ayrıca duvar kağıdı yapıştırmaya başladığınız yerden sonra yönünüzü değiştirmeden devam ediniz ta ki başladığınız yere gelene kadar.

Duvar kağıdı yapıştırırken üst kısımdan 3-5 cm pay bırakmalısınız. Daha sonra yapıştırırken oluşan baloncukları bez yardımıyla silmeli ve eğer yanlış yapıştırma var ise kaldırıp yeniden yapıştırmalısınız.

Tüm bunları doğru bir şekilde uyguladığınız takdirde duvar kağıdınızı başarılı bir şeklilde yapıştırmış olacaksınız.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler