Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Duvar Boyası ve Güneşin Zararlı Etkileri

Konut sahiplerinin merakı ustamgeliyor’da güneş boyayı soldurur mu sorusunun cevabını yazımız içerisinde bulabilirsiniz.

Güneş ve Duvar Boyası

Öncelikli olarak belirtmek gerekir ki güneş her ne kadar yararlı olsa da uzunca bir süre maruz kalınması halinde hem insanlara hem de cansız varlıklara zararlar verebilmektedir. Bu cansız varlıklar arasında sahip olduğumuz konutlar da en önemlileri sayılabilir. Zira bu konutlar bizlerin birer yatırımı olarak düşünülebilir. Ayrıca evlerimiz sürekli olarak güneşe maruz kalmaları sebebiyle dış cephesinde yer alan boyalar ciddi hasarlar görebilmektedir.

Bu durumla başa çıkabilmek için yapılması gereken ise güneşte solmayan boya kullanmaktır. Peki bu mümkün müdür? Elbette ki mümkündür. Zira güneşin ışınları arasında yer alan ve zararlı olarak addedilen ultraviyole ışınlarına karşı dayanıklı bir şekilde üretilmiş boya çeşitleri bulunmaktadır. Eğer bu boyalardan kullanırsanız bu durumda binanız her ne kadar güneşe maruz kalırsa kalsın neticede herhangi bir solma olmayacaktır. Bu sayede de herhangi bir değer kaybı yaşamanız da söz konusu olmayacaktır.

Boya Sökme İşlemleri

Eğer dış cephe üzerinde bulunan duvardaki boyada solma renk atma gibi durumlar baş göstermiş ise bu durumda yapılması gereken eski boyanın sökülmesi ve yerine güneşe dayanıklı yeni bir boyanın vurulması gerekir. Bu kapsamda boya sökme yöntemleri son derece önem arz etmektedir. Zira ancak bu sayede yeni boyanın sağlıklı bir şekilde duvara tutunması sağlanabilir.

Boya sökmek için çeşitli sprey, jel ya da matkap, zımpara makinası gibi malzemeler kullanılmaktadır. Bu aletlerden herhangi biriyle ustalarımız duvarlardaki boyaları sökmekte ve ardından da yeni boyayı uygulamaya başlamaktadırlar.

Yeni uygulanacak bir boyanın ömrü ise seçtiğiniz boyaya bağlı olarak değişecektir. Eğer güneşe dayanıklı ve kaliteli bir boya tercih ederseniz bu süre daha da artacaktır. Boya ömrü konusunda etkili olan faktörlerden birisi de hiç şüphesiz ki iklim şartları olmaktadır. sizler de bulunduğunuz iklime uygun bir boya tercih etmeniz halinde kullanım ömrü de bir o kadar fazla olacak ve sizleri de yormayacaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler