Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Diyette en sık yapılan 3 yanlış!

Sıklıkla diyet yapanların en sık yaptığı 3 hayati hataya dikkat!

Oldum olası var bir kilo probleminiz varsa, yavaş çalışan metabolizmanızla başınız dertteyse ve sürekli diyet yapmaktan bıktıysanız belki de yanlış yöntemler üzerindesiniz demektir. Herkesin kendi kafasına göre yaptığı çeşitli yöntemler üzerindeki ilerlenen zararlı diyet yöntemleri bulunmaktadır.

kilo problem.jpg

İşte en sık yapılan ve uzmanlar tarafından zararlı diyet yöntemleri olarak adlandırılan diyet şekilleri:

kahvaltı sağlık.jpg

  • Kahvaltısız diyet!

Özellikle en sık yapılan yanlış diyet yöntemleri arasında yer alan, az yersem, bir öğün atlarsam daha hızlı kilo veririm mantığı en yanlış uygulamaların başında gelir. Ara öğün atladığınızda kan şekeriniz düşerek gün ortasında çok acıkmanıza neden olur.  Vücudunuz sinyaller yollayarak kendini korumaya alır ve bir sonraki öğünü depolar. Aynı zamanda oldukça akıllı bir mekanizma olan metabolizma da koruma içgüdüsüyle yavaşlar ve yemek yemediğiniz zaman yağ yakmamaya başlarsınız. Bunun devamlılığı süresince kan şekeri sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bundan dolayı uzmanlar tarafından önerilen diyet yöntemi çoğunlukla az ve sık yenerek beslenmekle olması yönündedir.

tek tip beslenmek.jpg

  • Çok yönlü değil de tek tip beslenme

Beslenmek, ilk olarak insan sağlığı için en önemli unsurların başında gelir. Örneğin; lahana çorbası, meyve diyetleri, keten tohumu, limon suyu gibi vücuda şok etkisi yapan tek tip beslenme diyetleri kişinin sağlığı için ciddi boyutta bir tehdittir. Dengeli ve yeterli beslenme konusunda vücudunuzun tüm besinlere ihtiyacı olduğunu asla unutmamanız gerekir. Her bir besinin faydası insan vücudunun sağlıklı bir şekilde ayakta kalabilmesi için hayati önem taşımaktadır.

çok yönlü beslenmek.jpg

Doğru şekilde diyet yapmak, kişinin sağlıklı bir şekilde yaşaması için önemlidir. Aynı zamanda yanlış yapılan diyetler kişilerin zayıflamasına da tam anlamıyla yardımcı olmazken sağlığından da olması konusunda ciddi nedenlerdendir.

hızlı diyet.jpg

  • 10 günde 5 kilo vermeliyim!

Kilo vermek kişinin haftada, vücut ağırlığına oranla hesaplanarak yarım ile bir buçuk kilo arasında olmalıdır. Uzmanlar bu değerlerin üzerinde kaybın olması durumunda kişinin mutlaka yapmış olduğu yanlış ve zararlı bir yöntem olduğunun da altını çizmektedir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler