Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Dış Cephe Kaplama İşlemleri ve Siding

Günümüzde sıklıkla kullanılan dış cephe kaplama ve ustamgeliyor ısı yalıtım sistemleri hakkında yazımızda gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

Dış Cephe Kaplama

Bilindiği üzere yazılarımızda yapılan düzenlemeler sonrasında binaların dış cephesinin kaplanması bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu kapsamda temel gerekçe ısı yalıtımını sağlamak ve çevre kirliliğinin önüne geçmektir. Bu amaç doğrultusunda yapılan kaplamalar da göstermektedir ki kaplamalar kısa süre içerisinde kendisini amorti etmektedir. Böylelikle hem tasarruf yapılmakta hem de çevre korunmaktadır.

Isı Yalıtım Malzemeleri

Bina dışında kullanılan ısı yalıtım malzemeleri oldukça fazladır. Bu kapsamda binanın bulunduğu yer ve bina yapısı yalıtımda kullanılacak malzemeleri oldukça etkilemektedir. Kimi malzemeler üstün yalıtım sağlarken kimileri de daha az bir yalıtım sağlamaktadır. Eğer çok soğuk bir yerde yaşanılıyorsa bu durumda üstün yalıtım özelliklerine sahip malzemeler kullanılması daha isabetli olacaktır.

Bu kapsamda kullanılan yalıtım malzemeleri şunlardır: poliüretan köpük, taş yünü, cam yünü, polistren ve seramik yünü. Bu malzemelerin yalıtkanlık kapasiteleri birbirlerinden farklılık arz etmektedir. Bu sebeple uygun bir tercih yapılması gerekmektedir.

Avantajları

Isı yalıtımı yaptırmak ile hem binanızın ömrünü uzatmanız mümkün olacakken hem de tasarruf edebileceksiniz. Bu kapsamda faturalarınızda ciddi manada düşüşler yaşanacak ve bu durum da sizlerin ekonomik durumuna katkıda bulunacaktır. Dolayısıyla yalıtım için yapılan masraflar kendisini amorti edecektir.

Isı yalıtımı sayesinde sizler de sadece tasarruf etmekle kalmayacak aynı zamanda çevreyi de koruyabileceksiniz. Böylelikle sürdürülebilir bir çevreye sizler de katkı sağlamanın gururunu yaşayabilirsiniz.

Termal Boyalar

Isı yalıtımı için kullanılan yukarıda saymış olduğumuz malzemelerin haricinde bir de termal boyalar bulunmaktadır. Bu boya çeşitleri dışarıdaki hava sıcaklığının içeriyi etkilememesi için oldukça etkili bir yöntemdir.

Bu kapsamda yaz aylarında serin kış aylarında da sıcak kalabilmek için yapmanız gereken bu termal boyalardan kullanmak olacaktır. Isı yalıtım boya sayesinde sizler de hem evinizin görünümünü güzelleştirebilir hem de ısı yalıtımını başarıyla yapabilirsiniz. Eğer bu işleri yapacak profesyonel bir usta arıyorsanız o halde sitemizde yer alan ustaların sizleri beklediğini hatırlatalım.

Dış cephe kaplama ve siding işleri için ihtiyacın olan en iyi ustalar Ustamgeliyor.com'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler