Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Çocuğunuzun sevdiği renge göre ne hissettiğini anlayabilirsiniz!

Yetişkinlerde olduğu gibi çocuklara da etkisi olan renkler, ebeveynlerin bilinçli kullanmasıyla olumlu etkiler ortaya koymaktadır.

Yetişkinlerde olduğu gibi çocuklara da etkisi olan renkler, ebeveynlerin bilinçli kullanmasıyla olumlu, bilinçsiz kullanmasıyla ise olumsuz etkiler ortaya koymaktadır. Çocuğun sakin, üretken, hırçın, aksi, saldırgan veya obez olmasında renklerin de inanılmaz etkileri bulunmaktadır.

Çocukların sevdiği renkler ustamgeliyor.jpg

Aynı zaman da renk seçimi çocukların psikolojik olarak ne hissettiklerinin de bir ifadesidir. Çocuğunuzun sevdiği renkten ne demek istediğini, ne hissettiğini kolaylıkla anlamanız mümkündür.

çocuklarda renklerin etkisi.jpg

Uzman pedagoglara göre çocuklar;

-Mor renk seven bir çocuk ‘’ yardıma ihtiyacım var ‘’ diyor

-Maviyi seven bir çocuk duygularını ifade edebilen bir çocuktur

tropikal ev dekoru ustamgeliyor.jpg

-Sarıyı seven bir çocuk mutlu bir çocuktur

-Yeşili seven çocuk uyumlu bir çocuktur

-Kahverengi-lacivert seven çocuk karamsar bir çocuktur

-Kırmızı seven bir çocuk güven, tehlike ve yaşamı seven bir çocuktur.

dekorasyon renkleri.jpg

Çocuk doğamadan önce belirlenen renkler kız ise pembe mavi ise mavi olarak belirlenmiştir. Ebeveynler doğmamış olan çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için aldıkları tüm malzemeleri çocuğun cinsiyetine göre belirlenen renk ile yani pembe veya mavi ile karşılamaktadır.

hobi odası ustamgeliyor.jpg

Oysa bu konuda özgür olunması çok daha doğrudur. Ayrıca çocuk odası dekorasyonu yapmaya karar verdiğiniz de çocuğunuzun yaşı ve uygulayacağınız dekorasyon renkleri de oldukça bağlantılı ve önemlidir. Çocuğunuz henüz yaş olarak küçükse mutlaka odası sakin ve soft renklerle hatta mümkünse en fazla iki tonla dekore edilmelidir.

çocuk odası ustamgeliyor.jpg

Çocuklarda renklerin etkisi konusunda yapacağınız çocuk odası dekorasyonu da çocuğunuz eğer hareketli ise kırmızı renk tercihi oldukça yanlış olacaktır. Kırmızı renk çocuğunuzun daha fazla hareketlenmesine ve öğrenme konusunda dikkat dağınıklığı yaşamasına sebep olacaktır.

çocuk odası dekorasyonu.jpg

Uyumsuz ve agresif bir çocuğunuz varsa açık yeşil tonu ve beyaz rengi kullanmalısınız. Böylece çocuğunuz bir süre sonra daha sakin ve uyumlu etkileri üzerinde taşımaya başlayacaktır. Yeşil beyaz kombinine sarının açık bir tonunu ince bir geçiş şeklinde katabilir böylece mutluluk etkisini de çocuk odası dekorasyonu da oluşturabilirsiniz.

çocuklarda renklerin etkisi ustamgeliyor.jpg

Yeşil sarı ve beyaz üçlüsü ile (açık tonları) oluşturacağınız dekorasyon çocuğunuzun rahatlamasına, gevşemesine, öğrenme güdüsünün daha açık olmasına ve rahat bir uyku çekmesine yardımcı olacaktır. Çocuğunuza gece uyurken de mutlaka sade ve soft renklerden oluşan bir pijama takımı giydirmeye de özen göstermelisiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler