Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Beyninizin daha genç kalması için mutlaka tüketmeniz gereken 5 lifli besin

Daha sağlıklı ve kuvvetli bir beyin için mutlaka tüketmeniz gereken besinler şöyle:

Lifli besinler, bağırsak rahatlattığı ve bağırsakların sağlıklı olmasına yaradığını oldukça yaygın olarak bilinen bir durumdur. Diyetlerin başında olan lifli besinler, kişinin uzun süre tok kalması için oldukça etkili olduğu için de sevilerek tercih edilmektedir. Yeni yapılan bir araştırmaya göre ise lifli besinlerin beyinin yaşlanmasını önlediği ve beyinde gerçekleşebilecek hastalıklara engel olduğu görülmüştür. Yeni yapılan çalışmalar sonucunda, bilim adamları düzenli olarak lifli besin tüketmedin beyindeki iltihaba da engel olduğunu fark etmiştir.

lifli-gidalar-ustamgeliyor.png

Vücutta bağırsak ve beyin iltihabı ve buna bağılı beyin rahatsızlıklarını azaltıcı etkisinin olduğu artık bilinmektedir. Bağırsak mikropları, besin maddeleri üretmekten, bağırsak iltihaplanmasından ve beyni direk etkileyen diğer birçok fonksiyondan sorumludur. Yapacağınız diyette yüksek derecede lif tüketmenin, beyin iltihabı ve buna bağlı beyin hastalıklarını azaltıcı etkisinin olduğunu artık biliyoruz. İşte en iyi lif kaynağı olan besinler:

kuruyemişler-ustamgeliyor.jpg

  • Kuru yemiş

En iyi lif sağlayan besinler arasında kuru yemişlerin türüne göre değişiklik gösterir. Lif bakımından oldukça zengin olan kuru yemişler; çam fıstığı (12 gram lif bulundurur), Brezilya fındığı( 12 gram lif bulundurur.), badem (28 gram bademin içerisinde 4 gram lif bulundurur).

fasulye çeşitleri.jpg

  • Fasulye

Fasulyeler mükemmel bir lif kaynağıdır. Miktarı değişebilir ancak, çeşitli fasulyelerin içerdiği lif miktarı çoğunlukla; siyah fasulye (15 gram), beyaz fasulye (16 gram), Adzuki fasulyesi (17 gram) Bu fasulye çeşitleri düzenli olarak verilen miktarca tüketildiği takdirde beyin sağlığı için yeteri kadar lif miktarı almış olur ve böylece beyin yaşlanması önlenmiş olur. Aynı zamanda beyinde oluşabilecek herhangi bir iltihabında önceden engellenmesini sağlamaktadır.

tam tahıllı besinler.jpg

  • Tam tahıllar

Birçok kişi, gluten alerjisinden dolayı çeşitli sağlık problemleri yaşamaktadır. Bundan dolayı da tam tahıllı besinler bolca tüketilmelidir. Aynı zamanda gluten alerjisi olmayan kişilerce de tam tahılların bolca tüketilmesi yine hem vücut hem de beyin sağlığı için oldukça gereklidir.

kabak ay çekirdeği yağı.jpg

  • Kabak / Ay çiçeği yağı

Yalnızca iki yemek kaşığı keten tohumunda dört gram lif bulunmaktadır. Yarım fincan ayçiçeği yağı da altı gram lif içermektedir. Bu besinin düzenli ve doğru oranda tüketilmesi beyin sağlığı için oldukça etkilidir. Pişirilmiş meşe palamudu kabağının bir fincana denk gelecek biçimde, 9 gram lif içermektedir. Aynı porsiyonda helvacı kabağı da içinde 7 gram lif bulunmaktadır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler