Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Banyo Tadilatında Nereden Başlanmalı

Ustamgeliyor banyo tadilatı konusundaki tüm problemleri ortadan kaldırmanıza yardım eder.

Banyo Tadilatı İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Banyo içerisinde tadilata çok sık ihtiyaç duyulur. Çünkü bazı zamanlarda banyoda su kaçağı meydana gelebilir. Bunun için de gereken su kaçağını bulup ortadan kaldırmak gerekir. Artık su kaçağı bulma son derece kolaydır. Çünkü firmalar bunun için özel cihazlar kullanır. Kameralı bu cihazlar sayesinde küçük bir yer kırılarak su tesisatının içerisine kameralı robot cihazlar yerleştirilir. Bu cihazlar su tesisatının içerisinde gezer ve içerdeki görüntüyü yansıtır. Bu sayede tesisatın içerisindeki su kaçağı anında tespit edilir. Daha sonra kaçak olan yer kırılarak gerekli tadilat yapılır. Böylece tesisatın tamamı kırılmadan sorun çözüme ulaşmış olur.

Banyoda çok sık tadilat gereken alanlardan biri de alafranga tuvaletlerdir. Alafranga tuvalette sifon ve taharet musluğu tamiri ile ustalar sıklıkla karşılaşır.

Alafranga Tuvalet Tamiri İçin Gerekenler Nelerdir?

Sifon su kaçırıyor sorusu, tesisat ustalarına sıklıkla sorulur. Sifonlar alafranga tuvalette oldukça fazla sıkıntıya neden olabilir. Bunun pek çok nedeni olabilir. Sifonun hatalı kullanımı ya da ustanın hatalı monte edimi nedeniyle sifon su kaçırabilir. Bu sorunun hemen çözülmesi gerekir. Çünkü sifon su kaçırmaya devam ederse; su faturası da artar. Böyle bir durum da ekonomik olarak kişilere zarar verir. Bu nedenle sifon bozulduğu zaman derhal çözüm getirilmelidir.

Alafranga tuvaletlerde karşılaşılan bir başka sorun da taharet musluğunun bozulmasıdır. Taharet musluğu nedir sorusu çok fazla merak edilir. Çünkü başa toplumların kullandığı tuvaletlerde taharet musluğu bulunmaz. Bu sadece bizim toplumumuza aittir. Çünkü Türkler uzun yıllar boyunca alaturka tuvalet kullanmıştır. Bu nedenle tuvaletten sonra özel bölgelerin yıkanması yapılırdı. Bu işlem alafranga tuvalette de taharet musluğu yardımı ile gerçekleştirilir.

Taharet musluğu su kaçırdığı zaman hemen sorunun çözülmesi gerekir. Çünkü taharet musluğundaki su kaçağı hemen çözülmezse; alafranga tuvalette su izi oluşmasına neden olabilir. Bu durum da bir süre sonra geçmeyen kalıcı lekelere dönüşür. Bu nedenle taharet musluğu tamirinin hemen gerçekleşmesi gerekir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler