Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Bahçe Mobilyası Nasıl Olmalı?

Bahçede keyifli vakit geçirmek için şık ve kullanışlı bir ustamgeliyorda bahçe mobilyası ideal olacaktır.

Bahçe Mobilyaları

Bahçe mobilyaları bahçenizde geçirdiğiniz vaktin daha nitelikli olmasını sağlayan eşyalardır. Bu mobilyalar sayesinde bahçede piknik yapabilir, kahvenizi yudumlayabilir, beş çayına dostlarınızı bahçede ağırlayabilir ya da açık havada kurduğunuz sofranın etrafında bulaşabilirsiniz. İşte tüm bunları kolaylıkla yapacağınız bir bahçe mobilyası seçerek hayallerinize kavuşabilirsiniz.

Bahçe Mobilya Modelleri      

Bahçe mobilyaları pek çok çeşit ve modeldedir. Hem tasarım olarak hem de imal edildiği malzeme açısından doğru mobilyayı seçmelisiniz. Klasik, modern, ahşap, bambu, vintage ya da ferforje bahçe mobilya modelleri seçebilirsiniz. Temel olarak bu mobilyalar masa ve sandalyelerden oluşsa da bazen sandalyelerin yerini koltuklar alabilir. İhtiyaçlarınızı ve zevklerinizi gözeterek mobilya seçimi yapabilirsiniz. Ancak kullanışlı olması açısından size bir kaç öneride bulunalım.

Bahçe Mobilyası Seçimi

Bahçe mobilyası seçimi yaparken en çok dikkat etmeniz gereken şey mevsim şartlarına dayanıklı olmasıdır. Kışın mobilyaları kaldırıyor olabilirsiniz ancak yazın yağmur yağmaz diye bir şey yok. O yüzden bahçe mobilyanız suya ve güneşe dayanıklı olmalıdır. Mesela ferforje bahçe takımları tüm bunlara dayanıklıdır ancak söz konusu ahşap olunca daha dikkatli olmakta yarar var. Çünkü bahçe için ahşap mobilya biraz daha dayanıksız olabilir. Bu konuda ise rattan mobilyalar imdada yetişiyor. Ahşabın en dayanıklı türü olan rattan, dört mevsim iklim koşullarına direnebiliyor. Bambu bahçe mobilyaları ise yağmur veya güneşte daha hızlı çürüyebilir. Tüm bunları bahçe mobilyası seçerken göz önünde bulundurmalısınız.

"summer-still-life-779386_640.jpg"

Bahçe Düzenlemesi

Doğru şekilde yaptığınız bahçe düzenlemesi sayesinde bahçe mobilyalarınızın ömrünü uzatmanız mümkündür. Mesela mobilyaları direkt toprak zemine koymak yerine taştan bir alan yaparak bunun üzerine mobilyaları yerleştirebilirsiniz. Çünkü nemli toprak zamanla mobilyaların ayaklarını çürütebilecektir. Hem bu şekilde masanızın altını silmek ya da süpürmek oldukça kolay olacaktır.

Diğer öneri ise çardak ya da portatif bir çatı kullanmak. Bu sayede mobilyalarınız direkt olarak yağmur ya da güneşe maruz kalmaz. Ayrıca günün her saati bu gölgelikten yararlanabilir ve bahçede oturabilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler