Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Bahçe Dekorasyonu İçin Modern Öneriler

Bahçe dekorasyonu için en önemli ayrıntı ustamgeliyor çiçekli ev bitkileri seçimi ve çiçeklerin şık kullanımıdır.

Bahçe İçin Çiçekli Bitkiler

Evinizden uzaklaşmadan stres atmak ve dinlenmek istiyorsanız en doğru seçim bunu bahçenizde yapmaktır. Bahçenin size dinginlik vermesi için de bakımlı ve düzenli olması gerekir. Bakımlı bir bahçe ise rengarenk açan çiçeklerden anlaşılır.

Bahçeler için az güneş ve az su isteyen, hemen her toprakta yetişen bitkiler önerilir. Çünkü bu bitkilerin bakımı çok daha kolaydır. Biberiye, lavanta, sardunya, hanımeli, ortanca ya da karanfil gibi bitkiler bahçede kolaylıkla yetişebilir. Hem bahçenizde istediğiniz dekoratif etkiyi yaratır, hem de hoş kokar. Rengarenk bu Çiçekler ile bahçenizde bir gökkuşağı etkisi yaratabilirsiniz. Bu bitkileri isterseniz balkonlarınızda ya da evinizde bile büyütebilirsiniz. Zamanı geldiğinde ise bahçeye aktarırsınız. Ev bitkileri bakımı kadar zahmetli değildir. Bu sayede size yük olmazlar.

Bahçe Sarmaşıkları

Bir bahçeyi yemyeşil gösteren ilk şey cimler olsa da sarmaşıklar da vazgeçilmezdir. Sarmaşıkların sardığı duvarlar yeşile yeşil katar ve bahçenizi daha şık gösterir. çiçekli ev bitkileri gibi sık sık çiçek açmasalar da yaz boyu yeşilliklerini koruyor olmaları sayesinde içinizi açar. Sarmaşıklarla donatılan aydınlatma direkleri, sarmaşıktan bir kapı ya da koridor gibi ayrıntılar bahçenize derinlik katan ve üç boyutlu görünmesini sağlayan uygulamalardır. Bu yüzden bahçe dekorasyonu için Sarmaşık olmazsa olmaz diyebiliriz.

"flower-garden-2706248_640.jpg"

Ev Bitkileri

Ev bitkileri ile bahçe bitkileri arasından oldukça fark olduğunu söylemek mümkün. Çünkü ev bitkileri bakımı daha zahmetli ve ev çiçekleri daha narindir. Olası hava koşullarına uyum sağlamakta zorlanabilirler. Bu yüzden bahçe için bitki seçimi yaparken oyunuzu bahçe bitkilerinden yana  kullanmalısınız.

Ev bitkileri çeşitleri yalnızca bazı mevsimlerde dekoratif amaçlı olarak bahçeye konulup, daha sonra geri alınmalıdır. Mesela rüzgar çiçekleri dökebilir ya da yapraklı salon bitkileri için dalları kırabilir. Diğer hava koşulları için de benzer şeyi söylemek mümkündür. Yağmur ya da dolu bu çiçeklere ciddi hasarlar verebilir hatta telef edebilir. Bu yüzden bahçe dekorasyonu için bahçe bitkilerinden vazgeçmeyin.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler