Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Bahçe Aydınlatma İşlerinde Su Yalıtımının Önemi

Bahçeler dış mekanlar olduğu için ustamgeliyor aydınlatma tesisatı buna uygun olarak yapılmalıdır.

Su Yalıtımı

Bahçeler kışın bembeyaz kar örtüsü ile kapanan yazın ise yemyeşil çimlerle donatılan alanlardır. Bu yüzden sürekli bir değişim ve döngü içerisindedir. Bahçede kullandığınız aydınlatma sisteminin de bu döngüye ayak uydurması gerekir. Yağmur, kar sularının yanında bir de yaz boyu bahçenin sulanacağı düşünülürse su yalıtımı çok önemlidir. Aksi takdirde talihsiz olaylar yaşanabilir.

Bahçenin sürekli sulandığı ihtimali düşünüldüğünde bahçe sulama tesisatı olacağı açıktır. Bu tesisat ile uyum içerisinde çalışacak bir aydınlatma sistemi yapılmalıdır. Bunun içinse bahçeye Su Yalıtım Uygulamaları yapılmalıdır. Bu uygulama tek çeşit olmayıp, farklı özellikler içeren pek çok farklı şekilde yapılabilir. Genel olarak bu yalıtımlar toprağın altına yapılan bir katmandır. Bu katmanın üzerinde toprak, bitkiler ve bitki kökleri bulunur. Bu yüzden bu katmanın yapımı çok önemlidir.

Su Yalıtımı Çeşitleri

Su Yalıtımı tek tip değil, bahçenin büyüklüğü, bitki türleri, aydınlar sistemi gibi kriterlere göre farklılık gösteren farklı şekillerde yapılabilir. Bitüm esaslı su yalıtımı, poliüretan esaslı su yalıtımı, elastomerik reçine esaslı su yalıtımı veya çimento esaslı su yalıtımı yapılabilir. Bu yalıtım aydınlatmada su yalıtımı olarak bilinir ve Bahçedeki sulama sistemi ile aydınlatma sisteminin uyum içinde çalışmasını hedefler.

Su Yalıtımının Özellikleri

Su Yalıtımı ile bahçede olabilecek bir elektrik kaçağı gibi ihtimaller aklınıza bile gelmez. Çocuklarınız bahçede rahatlıkla oynarken, siz de isterseniz yalın ayak gezebilirsiniz. Bahçede yapılan bu yalıtım su ve diğer etkenlere, zorlu iklim koşullarına dayanıklıdır. Ayrıca bitki köklerinin de aşağı doğru uzamaya devam edeceği düşünülürse bu yalıtım tabakasına kadar gelmesi mümkündür. Ancak korkmayın tabakaya hiç bir zarar veremeyecektir.

Su yalıtımı yapıldıktan sonra aydınlatma sistemini döşemek çok daha kolay olacaktır. Çünkü elektrik tesisatçısı iş güvenliği ile çalışacak ve kendi yöntemlerini rahatlıkla uygulayabilecektir. Bu sayede aydınlatma sistemi özgürce seçebilir, hiç bir kısıtlamaya gitmesiniz. Aklınızda soru işareti veya içinizde bir kaygı olmadan bahçenizde güvenle dolaşabilir, dostlarınızı ağırlayabilirsiniz.

Barbekü işleri için ihtiyacın olan en iyi ustalar Ustamgeliyor.com'da.
HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler