Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Avizeyi Nasıl Bağlarım?

Evinizdeki avizeyi bağlamak sandığınız kadar zor değil. Buyrun adımlarına beraber göz atalım.

Satın aldığınız avizeyi kendiniz takmak istiyorsanız avize takma konusunda ustamgeliyor öncülüğünde edineceğiniz bilgilerle başarılı olabilirsiniz.

Avize Takmak

Evlerinizin dekorasyonunu tamamlayan avizeler olmazsa olmaz ürünlerdir. Şık aydınlatma ürünleri ile daha aydınlık ve ferah ortamlarda zaman geçirmenin keyfine doyabilirsiniz. Eviniz için seçeceğiniz avizede ilk olarak görsel olarak şıklık ve evinizle uyuma bakarsınız. Ancak daha sonra satın alınan avizenin bağlanma vakti geldiğinde biraz şaşırabilirsiniz. Oldukça göz alıcı olan avizelerin bağlantısı sanıldığı kadar kolay olmayabilir.

Avizeler genelde fiyatları nispeten pahalı olan ürünlerdir. Bu yüzden avizeye pek çok para saymışken, bir de bağlatmak üzere ustaya para vermek istemeyebilirsiniz. Belirli bir mağazadan aldığınız ürünlerde genelde avize bağlama hizmetini ek olarak sunarlar. Ancak uygun fiyatlı diye internetten aldığınız avize için bir bağlatma parası vermek pek karlı olmayacaktır. Mesela taşındığınız zaman tüm evin avizelerinin yeniden bağlanması gerekeceği için masraf da katlanacaktır. İşte tüm bu durumlar için avize takmayı öğrenmek işinizi kolaylaştıracak ve bütçenizi rahatlatacaktır.

Avize bağlama.jpg

Avize Nasıl Takılır?

Avizenizi satın aldınız ve adresinize ulaştıysa sıradaki sorunuz avize nasıl takılır olacaktır. bu işi kendi başınıza yapmanızı sağlayacak adımları sırayla anlatalım. İşe başlarken ilk olarak sigortaların kapalı olduğundan emin olun. Çünkü iş güvenliği her şeyden önce gelir. Dilerseniz sadece avize takacağınız odanın şalterinin de kapatabilirsiniz. Bu işlemden sonra kablolara elektrik gelmediğini kontrol edin ve daha sonra işe başlayın.

Tavandan çıkan kablolara avizeyi kolayca bağlamak için kabloları biraz açmalısınız. Bu aşamada klemens kullanmak işinizi kolaylaştırır. Klemens yoksa da izole bant ile önlem alabilirsiniz. Bağlantı sonrası kablolardan kaçak olmasını önlemek için de izole banda ihtiyacınız olacak.

Bağlantı yaparken en önemli nokta kabloları doğru bağlamaktır. Kablolardan biri nötrdür ve içinde akım yoktur. Diğerinde ise elektrik akımı vardır ve bu kablo faz olarak nitelenir. Bu kabloları doğru bağlamazsanız sigorta atacaktır.

Elinizde avize montajına ilişkin bir şema varsa bunu takip etmelisiniz. Yoksa da tavanda avizeyi tartacak şekilde dübel atmak gerekir. Vida yerlerini ölçerek işaretlediyseniz matkap ile delik açın ve içine dübeli yerleştirin. Elektrik kabloları avizeyi taşımayacağı için bu işlem şarttır. Ortalama 7 mm boyutundaki bir dübel avizenizi taşıyacaktır. Bu dübele çengelli vidayı yerleştirin ve avizeyi buraya asın.

Avize asacak yer hazırsa sıra kablo bağlantılarını tamamlamakta. Kelmeinsin vidalarını gevşeterek avizedeki ve tavandaki kabloları içine yerleştirmelisiniz. Avize bağlantısı yaparken faz ve nötre dikkat ederek takın. Taktıktan sonra klemensin vidalarını güzelce sıkın.

Bağlantı tamamsa avizenizin askı aparatını çengele takarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Bazı avizelerde tüm lambalar aynı anda yanarken, bazılarında kısım kısım yanabilir. Bu durumda kablolarla ilişkilidir. Yine aynı şekilde yapacağınız bağlantı ile tüm ışıkların başarı ile yanmasını sağlayabilirsiniz.

Avize nasıl takılır.jpg

Avize Takımları

Avizeler bazen tekli olsa da bazen de çoğul olmaktadır. Hatta avizede amaç şıklık olduğu için genelde çoklu avizeler daha çok tercihe dilmektedir. Çünkü çok daha şık ve tavanı dolu dolu göstermektedir.

Bazen de yatak odalarında avize takımları tercih edilir. Aydınlatma ihtiyacının en çok olduğu yatak odalarında avizenin yanı sıra abajurlar da bulunur. Avize ile iki abajuru takım olarak tercih edebilirsiniz. Bu durumda bağlantıyı nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız çok da farklı değildir. avizeyi aynı şekilde bağlayabilirsiniz.

Abajurlar duvara monte ya da fişe takmalı olabilir. Fişe takılan abajurları satın aldığınız gibi kullanmaya başlayabilirsiniz. Duvara monte edilenler ise bağlantı gerektirecektir. Bunun için öncelikle duvarda aydınlatma için uygun bir elektrik bağlantısı olmalıdır. böyle bir bağlantı varsa yine yukarıdaki gibi abajuru takabilirsiniz. Ancak bağlantı yoksa usta desteği almak faydalı olacaktır.

Avize modelleri.jpg

Profesyonel Avize Takma

Bazen avizeler sanıldığından çok daha karmaşık olabilir. Ya da denemenize rağmen yukarıdaki yöntemle bağlantıyı sağlayamamış olabilirsiniz. İşte bu durumlarda daha fazla kurcalamaktansa da profesyonel destek almak daha sağlıklıdır. Çünkü elektrik söz konusu ise risk her zaman devam eder.

İşinizi halledebilecek profesyonel bir usta  bulmak için sitemizden ücretsiz teklif al seçeneği ile ustalara ulaşabilirsiniz. Size en avantajlı teklifi sunan usta ile anlaşarak işinizi en kısa sürede ve profesyonel bir şekilde halledebilirsiniz.

Ev tipi Elektrik Tesisatı işleri için ihtiyacın olan en iyi ustalar Ustamgeliyor.com'da.

 

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler