Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Argan yağının 4 mucizevi etkisi

Argan ormanlarının UNESCO tarafından Biyosfer Rezervi olarak ilan edildikten sonra tüm dünyanın ilgisini çeken argan yağının faydası…

Argan yağı, 1988 yılında Fas’ın Argan ormanlarının UNESCO tarafından Biyosfer Rezervi olarak ilan edilmesi sonucunda tüm dünya tarafından tanınan ve kullanılmaya başlayan bir mucizedir. Esansiyel yağ asitleri ve antioksidan bakımından oldukça zengin oluşu ile tanınmaktadır.

argan yağı.jpg

Aslı spinosa ağacının çekirdekleri olan argan yağı, her geçen gün daha fazla kullanılmaktadır. İşte argan yağının faydaları:

kalp sağlığı için- argan yağı.jpg

  • Kalp ve damar hastalıkları

Argan yağı mucizesi keşfedildiği günden bu yana kalp ve damar hastalıklarını önlediği bilinmektedir. Argan yağının doymamış yağ aitleri, yüksek tansiyonu düşürmek ve düzene sokmakla birlikte kolesterolü düzenlemeye de yardımcı olmaktadır.

argan yağı saç bakımı.jpg

  • Saç bakımı

Yine keşfedildiğinden bu yana saç bakımı alanında oluşturduğu mucizevi sonuçlar ile anılan ve çeşitli saç bakım ürünlerinin ana maddesi olarak kullanılan bu yağ, saf olarak saç diplerine sürüldüğünde saçların daha gür, güçlü, canlı parlak görünmesini sağlamaktadır. Özellikle kuru saçlarda oluşan kepeklenmelerin önlenmesinde oldukça faydalı olduğu da görülmektedir.

argan yağı-cilt sağlığı.jpg

  • Sivilce/Siyah nokta

Yağlı cilt yapısına sahip olanların en büyük dertlerinden biri olan sivilce ve aknedir. Ancak doğal yapısı ile Argan yağı faydaları içerisinde yağlı cilt sahiplerinin en büyük sorunu olan sivilcelere çözüm olarak kullanabilecekleri bu yağ, cildin ürettiği akne ve sivilceleri yok ederken ciltteki yara izlerini de onarmaktadır.

cilt-nemlendiricisi.jpg

  • Cilt çatlakları

Kilo alımı, hamilelik gibi nedenlerden dolayı cildin fazla esnemesinden dolayı oluşan çatlamaların önüne geçen argan yağı, hamilelik döneminde sabah-akşam olmak üzere cilde ve özellikle de göbeğe sürülen bir mucizedir. Uzmanlar tarafından da tavsiye edilen bu yöntem kişinin duş sonrasında tüm vücuduna sürebileceği, özelliklede kuru ciltler için oldukça faydalı bir yağdır.

argan yağı-cilt-gençlik iksiri.png

  • Gençlik iksiri

Yine özellikle kadınların ilgi alanı olan daha uzun genç kalabilmek için yapılan araştırmalarda argan yağı mucizevi bir sonuç ile kırışıklıkların oluşumunu geciktirmiş ve cilt parlaklığını çoğaltarak ciltte görünen kırışıklık belirtilerini en aza indirmiştir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler