Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Zorunlu araç sigortası ve trafik sigortası hakkında bilmeniz gerekenler

Trafik sigortası hesaplama aracın marka ve modeline, aracın durumu ve seçilen risklere göre fiyat belirlenmektedir.

Zorunlu araç sigortası, tüm araç sahipleri tarafından yapılması mecburi olan ve en ufak bir kaza anında karşı tarafın madde ve bedeni hasarını güvence altına alan sigorta biçimidir. Öyle ki kanunen zorunlu araç sigortasını yaptırmayan araç trafiğe çıkamaz. Zorunlu araç sigortası kazayı yapan aracın zararını karşılamaz, yalnızca zarar verdiği diğer aracın zararını karşılar ve güvece altına alır.

trafik sigortası ustamgeliyor.jpg


Zorunlu araç sigortası yaptırmamanın cezası nedir?

Sigortasını yaptırmayan veya sigortasının süresi dolan araçlar trafikte görüldüğü taktir de bağlanarak trafikte olmaları engellenir. Her araç sahibi zorunlu trafik sigortası yaptırmakla ve sigorta süresi dolmadan yenilemekler sorumludur.

trafik sigortası.jpg

Zorunlu araç sigortası süresi 1 yıldır ve her yıl zorunlu trafik sigortası hesaplama yapılarak ilan edilmektedir. Atacın sıfır oluşu veya ikinci el oluşu zorunlu araç sigortasından muaf tutulması için geçerlilik teşkil etmemektedir. Türkiye cumhuriyeti içerisindeki tüm araçlar zorunlu araç sigortasına tabi tutulmaktadır.

araç sigorta.jpg


Trafik sigortası hesaplama

Araçları trafik esnasında karşılaşacakları risklere karşı koruyan trafik sigortası araç kasko sigortası, kasko sigorta şirketleri tarafından yapılmaktadır. İsteğe bağlı sigortalar arasında olan trafik sigortası hesaplama yapılarak her yıl yeniden belirlenmektedir. Trafik sigortası hesaplama aracın marka ve modeline, aracın durumu ve seçilen risklere göre fiyat belirlenmektedir.

araç sigortası.jpg

Araç kaskosu yaptırmak isteyen araç sahibi, kasko şirketlerinden trafik sigortası teklif alarak hesaplanan fiyatları incelemektedir. Kasko şirketlerinin internet üzerinde bulunan web sayfalarından trafik sigortası hesaplama fiyat listesi online olarak alınmaktadır. Araç sahibi istediği kadar araç sigorta acentasın dan trafik sigortası teklif alabilir.

araç sigortası ustamgeliyor.jpg

Araç firmaları tarafından aldığı tüm teklifleri inceleyen araç sahibi, aracının marka ve modeline göre standart kasko, ful kasko, ek kasko gibi kendine uygun olan herhangi birini seçmektedir.

araç sigorta ustamgeliyor.jpg

Trafik sigortası hesaplama yıllık olarak yapılmaktadır. Araç sahipleri araçlarını 1 yıllık kasko yaptırarak prim ödemelerine başlarlar. 1 yıl içerisinde poliçede yazılı risklerden biri, bir kaçı veya hepsi gerçekleştiğinde, zarar araç kasko sigortası tarafından araç sahibine ödenmektedir. Kendine en uygun olan fiyat teklifini seçen araç sahibi, araç kasko sigorta şirketi yetkili acentasına giderek poliçe imzalamaktadır.

Trafik sigortası için ihtiyacınız olan en iyi uzmanlar Ustamgeliyor.com'da. 

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler