Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Evde kapı nasıl boyanır?

Ev dekorasyonunda sahip olunan birçok değişim şekli bulunmaktadır. Bu birçok farklı değişimin içinde en göze çarpan işlemlerden biri de kapı boyamadır. Kapının renginin değişmesi ile birlikte ev içindeki değişimin oldukça göze çarpması, kapının ev içindeki dekorasyonda ne kadar etkili bir yere sahip olduğunu açıkça göstermektedir.

Kapı boyama işleminde olduğu gibi kapı değişiminde de istenilen değişime ulaşmak elbette mümkündür. Ancak kapı boyama uygulaması ve kapı değiştirme işlemi arasından oldukça büyük bir uçurum bulunmaktadır.

Kapı boyama uygulamasına nazaran oldukça maliyetli olan kapı değişimi için yapılacak olan uygulamanın çok daha masrafsız oluşu çoğu kişinin kapı boyama uygulamasına yönelmesini sağlamaktadır. Bu sayede ev dekorasyonu içinde köklü bir değişime yardımcı olan kapı boyama, çoğu kişinin kendi kendine yaptığı uygulamalar içinde de yer almaktadır.

Kapı boyama işleminde nelere dikkat etmeliyim?

Kapı boyama işlemi, gelişigüzel yapılamayacak kadar özen isteyen bir uygulamadır. Bu uygulamada kişilerin yaptıkları işlemler birçok işte olduğu gibi özen, dikkat ve mümkünse tecrübe gerektirmektedir. Bazı boya badana ustaları da bu anlamda sıkı bir tecrübe sahibidir. Eğer sizlerde evinizi boyamayı düşünüyorsanız bu kapsamda mutlaka mobilya boyama, kapı boyama ile ilgili bilgi ve tecrübe sahibi bir usta ile çalışmalı ve işinizi bu kapsamda bir ustaya yaptırmalısınız.

Kapı boyama işlemini kendiniz yapmak istiyorsanız da bu kapsamda dikkat etmeniz gereken belli başlı öğeler bulunmaktadır. Bunları madde madde sıralayacak olursak;

  • İlk olarak boyanacak olan kapının hangi maddeden üretildiğine bakılmalı,
  • Daha sonra ise hangi kapı hangi maddeden üretilmişse ona uygun kapı boyası renkleri içinden biri tercih edilmeli. Örneğin; kapınız pvc ise ahşap bir kapı boyası tercih edilmesi alınacak sonucun asla istenilen gibi olmayışına neden olacaktır.
  • Üçüncü olarak ise dikkat edeceğiniz diğer madde de boyanacak olan kapının cila isteyip istemediğidir. Cilalı olan bir kapı yüzeyi kaygan olacak ve boya tutmayacaktır. Bu nedenle kapı yüzeyine boyama işlemi yapılmadan önce mutlaka yeteri kadar zımpara işlemi uygulanmalıdır.
  • Koyu renk olan kapıların boyanma işleminde direk boya sürmeden önce mutlaka astar boya yapılmalıdır.
  • Boyanan kapılarda ihtiyaç halinde ikinci kat ve hatta üçüncü kat boya uygulanmalıdır.

Kapı boyama işleminizi kendiniz yapmak istiyorsanız mutlaka sıralamış olduğumuz maddeleri dikkate alarak uygulama yapmalısınız.

Evde kapı boyama nasıl olur?

Kapı boyama, herhangi bir usta yardımı olmadan da yapabileceğiniz ancak kolay olmayan bir işlemdir. Çoğunlukla bu işlemin evin boya badana yapıldığı zamana denk getirilmesi, bir taşla iki kuş vurmanın en bilindik yollarından biri olarak kabul edilmektedir.

Eğer siz de boya badana yaptırmayı planlıyorsanız kapınızın boyama zamanı ile aynı döneme denk getirebilir, tek seferde tüm boyama işlemlerinden kurtulabilirsiniz.

Evde yapmak istediğiniz kapı boyası için kendinizin uygulayabileceği iki ayrı teknik bulunmaktadır. Üçüncü olan bir diğer kapı boyama tekniği ise boya kalıpları yardımı ile  ek destek alarak yaptırabileceğiniz bir yöntemdir.

Kapı boyama, herhangi bir usta yardımı olmadan da yapabileceğiniz ancak kolay olmayan bir işlemdir. Çoğunlukla bu işlemin evin boya badana yapıldığı zamana denk getirilmesi, bir taşla iki kuş vurmanın en bilindik yollarından biri olarak kabul edilmektedir.

Eğer siz de boya badana yaptırmayı planlıyorsanız kapınızın boyama zamanı ile aynı döneme denk getirebilir, tek seferde tüm boyama işlemlerinden kurtulabilirsiniz.

Evde yapmak istediğiniz kapı boyası için kendinizin uygulayabileceği iki ayrı teknik bulunmaktadır. Üçüncü olan bir diğer kapı boyama tekniği ise boya kalıpları yardımı ile  ek destek alarak yaptırabileceğiniz bir yöntemdir.

1)Bilek gücü ile kapı boyama

Birinci yöntem birçok kişinin yıllardır kullandığı ve kullanmaya da devam edeceği bir uygulamadır. Bu şekilde kapı boya uygulamasında boyanacak olan kapı rulo boya fırçası ve standart fırça yardımı ile dikkatlice boyanır. Kapı üzerinde yer alan motifler, cam boyanmak istenmiyorsa yapışkan ve gazete yardımı ile dikkatli bir şekilde kapatılmalıdır. Böylece herhangi  bir sorun olmadan boyanacak olan kapı yüzeyi sayesinde istediğiniz gibi bir sonuç elde edilecektir. Yorucu ve uzun bir işlem olan bilek gücü ile kapı boyama işinde istediğiniz gibi şık bir kapıya sahip olabilirsiniz.

2)Basınçlı boya makinası ile kapı boyama

Kapı boyama yapmak isteyen herkes ufak bir araştırma sonucunda basınçlı bir şekilde mobilya boyama, kapı boyama ve duvar boyama yapan bu aletten haberdar olacaktır. Kapı boyama işinde sıklıkla tercih edilişi ile bilinen bu makinada sıkmaç yardımı ile kapının yüzeyine basınçlı boya sıkarak istenilen işlemin kolaylıkla uygulanmasını sağlayarak kısa süre içinde boyama işinizin bitmesini sağlayacaktır.

3) Batırma, daldırma yöntemi ile kapı boyama

Evde boyama dışında kapılarınızı hızlı bir şekilde boyanmasını sağlayacak olan  üçüncü yöntem de boya fıçılarına doldurulan boyaların içine kapıların teker teker yüksek olan bir mesafeden boya dolu fıçı içine batırılıp çıkarılmasıdır olacaktır. Bu uygulama diğerlerine nazaran çok daha masraflı bir yöntem olup en çabuk bitecek yöntem olarak da kabul edilmektedir.

Evde ahşap kapı nasıl boyanır?

Kapı boyamada özen gösterilmesi gereken durumların başında yer alan kapının cinsine uygun şekilde boya tercih etme olduğunu söylemiştik. Ahşap olan ev kapınızı boyamak içinde yine tercihinizin kapınızın cinsine uygun olan boyayı nalburdan almak olacaktır.

Ahşap kapı boyama için  yaptığınız başlangıçta kapı yüzeyinin cilalı olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Eğer kapı yüzeyi cilalı değilse boya uygulamasını yapmadan önce zımparalama yapmanız şart değildir. Eğer ahşap kapının yüzeyi cilalı ise zımparalama yapılması şarttır. Yüzeyin kayganlığı giderilerek boyanacak olan kapı yüzeyine astar boyası yapılır ve daha sonra da istenilen boya ile ahşap kapı boyama uygulaması gerçekleştirilir.

Eğer boyanacak olan ahşap boya koyu renkli ise üç kata kadar tek bir kapıyı boyamak gerekebilir. Bunun belli bir ölçüsü olmayıp kapının boyanırken görüntüsü ile alakalıdır.

Şayet kapılarınızın boyanmasını istiyor, ancak bu işlemi tek başıma yapamam diyorsanız bu işte profesyonel bir şekilde hizmet veren deneyimli boya badana ustaları tarafından yapılmasını sağlamalısınız. Sıkı bir deneyim, özel bir yetenek ve sabır isteyen kapı boyama işleminde kişilerin istedikleri gibi hizmet alabilmeleri için Türkiye’nin dört bir yanında hizmet veren Ustamgeliyor.com sitesi ile ‘’boya badana ustası’’ kategorisine giriş yaparak ‘’Ücretsiz teklif al’ yazılı butona tıklayabilir, istediğiniz işlemin ayrıntılarını karşınıza çıkacak olan talep formuna yazarak boya ustası talebinizin oluşmasını sağlayabilirsiniz.

Boya ustası seçerken nelere dikkat etmeliyim?

Boya ustası tercih ederken boyama işinizi yaptıracağınız ustanın özelliklerine göre değerlendirmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Alacağınız hizmetin en iyi şekilde olmasını istiyorsanız boya ustasının bu meslekte yıllardır hizmet veriyor olmasına özen göstermelisiniz.

Aynı zamanda boya badana ustasının yalnızca duvar boyası hakkında değil mobilya boyama, kapı boyama alanında da sıkı bir tecrübeye sahip olmasına dikkat etmelisiniz.

Bu sayede boyatmak istediğiniz kapılarınız deneyimli ustaların ellerinde en iyi şekilde boyanarak, tıpkı orjinal bir görüntüye sahip olacaktır. Amatör bir boya ustasının yahut yalnızca kapı boyama alanında profesyonel olan bir boya ustasının kapılarınızı en iyi şekilde boyaması oldukça zor hatta imkansızdır. Bu durum ilk defa eline fırça alan ve ilk defa mobilya boyama, kapı boyama işlemi yapacak olan kişiler içinde aynıdır.

Bundan dolayı kapılarınızın boyanmasını istediğinizde işlemi riske atmayarak sonucun hüsran olmaması için mutlaka işinde uzun yıllar deneyim sahibi olmuş ve aynı zamanda kapı boyama, mobilya boyama gibi hizmetleri uzun yıllar vermiş olan ustaların tercih edilmesi gerekmektedir.

Böylece ev dekorasyonu için yapılmak istenen değişim kısa süre içinde kolaylıkla gerçekleşerek, eski halinde çok daha güzel olacak ve yüklü bir masrafa girmeden bu durum sağlanacaktır.

Benzer Konular

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler