Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Az maliyete büyük değişim için; yeni bir duvar boyasına ne dersin?

Ev dekorasyonunda duvar boyası, oldukça önemli bir yere sahiptir. Bir evin mobilyalarını hiç değiştirmeden de duvar boyasını değiştirerek istediğiniz sonuca kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bu değişim için öncelikle doğru boya rengini seçmeli, daha sonra ise doğru boya ustası ile çalışmalısınız. Bu sayede ortaya çıkacak olan duvar boyanız, evinizin nitelikli bir değişime uğramasını sağlayacaktır.

Duvar boyası seçiminde dikkat etmeniz gereken iki ana madde

Evinizin dekorasyonunu değiştirmek için dikkat etmeniz gereken unsurlar iki kısma ayrılmaktadır. Bunlardan biri tercih edeceğiniz ustanın deneyimi, bir diğeri ise tercih edeceğiniz duvar boyası.

Duvar boyası seçerken dikkat edilmesi gerekenler;

Duvar boyası tercih ederken ilk olarak ev dekorasyonunuza uyumlu olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Evinizin genel havasına uygun olan ancak birebir aynı olamayan bir yahut iki ayrı renk seçmelisiniz. Boya renkleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmadan da evinizin boyasını tercih etmeyin.

Her boya rengi kendine has bir  özelliği bulunup, insanlar üzerinde çeşitli yansımaları vardır. Tüm bunların duvar boyası seçiminden önce bilinmesi oldukça önemlidir.

Örneğin; ev dekorasyonunda sarı boya rengi kullanmak istiyorsanız  ilk olarak sarının insan psikolojisinde ve fizyolojisinde nasıl bir etkiye sahip olduğunu öğrenmelisiniz. Neşenin tonu olarak bilinen sarı renk, tek başına kullanıldığında göz merceğini yoracağı ve zaman içinde huzursuz hissettirdiği için tercihin her zaman sarı rengin kahve rengi, mavi, yeşil gibi tonlarla kombinlenerek yumuşatılıp kullanılması ortaya çıkan sonucun her zaman çok daha güzel ve yararlı olmasını sağlamaktadır.

Kırmızı duvar boyası tercihinde ise; dekorasyonla uyumlu olduğunu düşündüğünüz bu tonda ilk olarak rengin psikolojik yansımasını bilmeniz gerekir. Tam bir çekim rengi olan kırmızı, verdiği enerji ile kısa süre içinde gerginlik, huzursuzluk, açlık gibi birçok olumsuz duygunun bir anda yaşanmasına neden olacaktır. Eğer boya rengi olarak kırmızı kullanılacaksa tüm duvarlar yerine tek bir duvara uygulanması çok da sağlıklı sonuçların ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Boya ustası seçerken dikkat edilmesi gerekenler;

Boya ustası tercihi, tıpkı boya rengi kadar önemli bir yere sahiptir. Bu seçim yapılacak olan boya badana hizmetinin en iyi şekilde uygulanması ve en iyi şekilde ev dekorasyonuna yansımasına yardımcı olacaktır.
Duvar boyası rengi seçerken dikkat etmeniz gereken unsurların başında gelen renklerin psikolojik etkisi, işini iyi yapan, tecrübe sahibi bir boya badana ustası seçiminizde işinizi yarı yarıya kolaylaştıracaktır.

Tecrübe sahibi olan deneyimli bir boya ustasının boya renklerinin yansımaları, boyaların kalitesi gibi birçok alanda geniş kapsamlı bilgisi vardır. Bu durum sayesinde duvar boyası seçerken araştırma yerine ustanıza danışmanız yeterli olacaktır.

Duvar boyası yaparken dikkat edilmesi gerekenler?

Duvar boyası uygulanmadan önce dikkat edilmesi gereken belli unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurlar sırası ile şu şekildedir;

  • Boyanacak olan iç mekan ise eşyalı yahut eşyasız farketmez zemin komple boya ustasının getirmiş olduğu  muşambası ile kaplanır, eğer alanda eşya varsa bir araya getirerek bunların üzerine de muşamba serilir.

  • Tüm zemin ve mobilyalar muşamba ile kaplanarak boya badana esnasında zarar görmesi engellenir. Boyanacak olan alanda boya olması istenmeyen her alan (priz kenarları, kapı kenarları, pencere kenarları, tavan ve duvar birleşimi olan köşeler) özel bant ile kaplanır.
  • Duvar yüzeyinde boya badanadan hemen önce gerekli olan tadilat işlemleri varsa bu işlemler dikkatlice uygulanır. Alçı, sıva ne gerekliyse yapılarak kuruması beklenmelidir.
  • Kuruyan duvar yüzeyi daha önceden hazırlanan rulo fırça ile boyanır. Tek kat boya atıldıktan sonra kuruması beklenir ve ikinci kat boyanır.

Sırası ile yapılması gerekenlerden sonra yere ve eşyaların üzerine serilen muşamba sayesinde kolaylıkla tüm pislikten arınarak sanki evde hiç boya badana işlemi yapılmamış havası sağlanır.

Evinizde yapacağınız duvar boyası için tüm bu işlemleri yapmak size zor geliyorsa bütçenizi sarsmayacak fiyatlara işini iyi yapan bir boya ustasına ustamgeliyor.com sitesinden ulaşabilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde oluşturacağınız talebiniz sayesinde tek seferde yedi ayrı boya ustası tarafından fiyat teklifi alabilecek, içlerinden istediğinize evinizi gönül rahatlığı ile boyatabileceksiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler