Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Ev dekorasyonuna uygun duvar kağıdı nasıl seçilir?

Ev dekorasyonunda esaslı bir değişim istiyorsanız son yılların gözdesi duvar kağıdı ile evinizde köklü bir değişim yapabilirsiniz. Boya badana ile yapabileceğiniz değişimin, artık sıradanlaşması duvar kağıdının evinizde yeni bir hava oluşturması için harika bir fırsat.

Evinize uygulayacağınız dekorasyonda duvar kağıdı seçiminde dikkat etmeniz gereken belli başlı öğeler bulunmaktadır. Uygulayacağınız duvar kağıdı dekorasyonunda en iyi sonuca ulaşmanızı sağlayacak olan unsurlar şu şekildedir;

  • Tercih edeceğiniz duvar kağıdı için göz önünde bulundurmanız gereken unsurların başında; ev dekorasyonunuzun tarzı gelmektedir. Evinizin tarzı klasikken, bohem tarzda bir duvar kağıdı tercih etmeniz, ev dekorasyonunuz ve duvar kağıdı arasında kontrastın oluşmamasına, iyi bir hava oluşturmaya çalışırken olumsuz bir görüntüye neden olacaktır.
  • Duvar kağıdı tercihinde ikinci bir unsur ise, tercihinizin duvar kağıdı uygulanacak olan alanın genişliği doğrultusunda yapmanız olacaktır. Örneğin; küçük olan bir odaya uygulayacağınız duvar kağıdı desenli olmamalıdır. Desenli duvar kağıdı kullanmak için her zaman geniş alanlara ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Aksi takdirde uygulayacağınız desenli duvar kağıdı, zaten küçük olan odanın çok daha karışık ve çok daha kalabalık görünmesine neden olacaktır.
  • Duvar kağıdı tercihinde üçüncü ve önemli bir diğer madde ise, duvar kağıdını uygulama amacınızdır. Örneğin; odanıza derinlik katmak için tercih ettiğiniz duvar kağıdını koyu ve tek renk yerine açık tonlu, üç boyutlu manzara, yol, köprü gibi görsellerden yana yapmalısınız. Böylece duvar kağıdı istediğiniz amaca hizmet edecek ve ev dekorasyonunuz istediğiniz doğrultuda değişecektir.

Dekorasyona uygun duvar kağıdı seçimi nasıl yapılır?

Ev dekorasyonunda son  yılların en gözde parçalarından biri olan duvar kağıdı, seçim yaparken hassas olunması gereken bir parçadır. Binlerce renk ve desen skalası bulunan duvar kağıtları, her zevk ve her dekorasyon tarzına yöneliktir.

Ev dekorasyonu tarzlarına uygun şekilde tercih edilecek olan duvar kağıdında hangi tarza hangi duvar kağıdı modelinin uygun olduğu konusunda şimdi sıralayacağımız bilgilerden yararlanarak istediğiniz gibi bir duvar kağıdı seçimi  yapabilirsiniz.

Rustik tarzda duvar kağıdı seçimi nasıl yapılır?

Rustik dekorasyon bir evde tercih edeceğiniz rustik duvar kağıdı için ilk olarak evinizin dekorasyonuna uygun desenler içermesi gerektiğini unutmamanız gerekmektedir.

Rahatlığın ve tabiliğin simgesi olarak kabul edilen rustik tarzda daha çok ahşap parçalar, çiçekli desenler ile evde doğal bir görüntü sağlanmaktadır.  Bu doğrultuda da tercih edeceğiniz rustik duvar kağıdı daha kırsal ve modern karışımı simgelemelidir.

Duvar kağıdında tercih edilecek renklerin rustik tarza uygun olması, fazla canlı olmaması oldukça önemlidir. Görselde de görüldüğü gibi su yeşili duvar kağıdı içinde soft tonları ile yer alan mavi,sarı ve yeşil çiçekler huzur veren ve doğayı anlatan tonları ile dekorasyonu tamamlıyor.

Duvar kağıdı seçiminde rustik duvar kağıdı yerine canlı tonlarda asimetrik desenler içeren kağıtların tercih edilmesi ev dekorasyonunda bütünleyici bir hava yerine yarım ve anlamsız görülmesine neden olacaktır.

Country tarzda duvar kağıdı nasıl seçilir?

Country duvar kağıdı tercihi için zaten country olan ev dekorasyonunuza uyumlu desenlerden birini tercih etmelisiniz. Doğayla iç içe olma, doğadan parçaların dekorasyonda kullanılması ile yapılan dekorasyonda çiçek desenli duvar kağıtları kalabalık metropden soyutlanarak ev içinde doğa ile iç içe olmanızı sağlamaktadır.

Beyaz ahşap mobilyaların, yeşil, krem, pembe gibi yumuşak tonlarla kombinlenmesi ile elde edilen country dekorasyonda, tıpkı görseldeki duvar kağıdında olduğu gibi oldukça soft bir havanın elde edilmesi sağlanmaktadır.

Ana rengi krem olan duvar kağıdı, doğanın en temel simgelerinden biri olan gül desenleri ile süslenerek pembe ve yeşilin bütünlüğü ile country olan yatak odasını tamamlıyor.

Sizlerde tercih edeceğiniz Country dekorasyon olan evinizde uygulayabileceğiniz duvar kağıdı modelini bu doğrultuda tercih edebilir, şehrin gürültülü karmaşasından sıyrılarak doğayı ve doğallığı yaşatan bir duvar kağıdı seçebilirsiniz.

Duvar kağıdında tercih edeceğiniz renk skalası ise şu şekildedir; soft pembe, soft yeşil, krem,ceviz kabuğu, açık ahşap tonları.

Endüstriyel tarzda duvar kağıdı nasıl tercih edilir?

Endüstriyel dekorasyon, bundan yaklaşık 50 yıl önce ilk olarak New York’da uygulanmaya başlamıştır. Duvar kağıdı olarak oldukça geniş bir desen seçeneği olan bu tarzda evinizde yahut iş yerinizde uygulamış olduğunuz Endüstriyel dekorasyon için tamamlayıcı öğe olan duvar kağıdı seçiminde zorlanmamanız sağlanmaktadır.

Bu tarza uygun duvar kağıdı modelleri daha çok tuğla, taş, beton ve hatta dökülmüş sıva gibi görsellerden oluşmaktadır.

Endüstriyel dekorasyonda amaç herşeyi tüm çıplaklığı ile göstermek ve hiçbir şeyi gizlememektir. Tesisat boruları, su boruları, duvarın ana görünümü gibi her şeyin görünür olması ile oluşan bu tarz çoğunlukla avrupa ülkelerinde ev olarak tercih edilmekte, ülkemizde ise kafe ve restoranların konseptinde kullanılmaktadır. Ancak her ne kadar sıklıkla karşılaşılmasada bu tarza uygun ev dekorasyonu yapmak isteyen kişilerin, duvarın taş görünümünü sağlayabilmek için üç boyutlu duvar kağıdı kullanmaları oldukça sık karşılaştığımız unsurlardan biridir.

Özellikle apartman dairelerinde yaşarken bu dekorasyon tarzını tam anlamı ile yansıtabilmek neredeyse imkansızdır. Bundan dolayı duvar kağıdı ve bu doğrultuda tercih edilen mobilya ve aksesuarlarla istenilen sonuca ulaşmak mümkün olacaktır.

Klasik tarzda duvar kağıdı nasıl tercih edilir?

Yıllardır var olan ve hiçbir zaman modası geçmeyecek klasik dekorasyon içinde kendinize ve dekorasyonunuza en uygun olan duvar kağıdı seçmelisiniz. Klasik bir şekilde uyguladığınız dekorasyon tarzında duvar kağıdı tercihinizin klasik dekorasyon tarzına yönelik olmaması, ev içindeki tüm havanın kaybolmasına neden olacaktır.

Görselde yer alan açık su yeşili tabanlı, krem rengi çiçek dallarından oluşan motifler, kurgusu klasik olan bir yatak odasında oldukça sağlıklı bir kontrast sağlamıştır.

Bütünlüğün tamamlanmasına yardımcı olan duvar kağıdı sayesinde oda içindeki havanın olumlu bir şekilde oluşması sağlanmaktadır.

Klasik olarak döşenen odanızın metre karesi eğer yeterince geniş değilse tercih edeceğiniz duvar kağıdı mutlaka sade, açık ve desensiz olmalıdır. Bu sayede zaten küçük olan odanız, boğucu ve sıkıcı bir havaya girmeyecek ve istenilen bütünlük kolaylıkla yakalanacaktır.

Klasik olan ve geniş bir alana sahip olan odanızda ise tercih edeceğiniz duvar kağıdında ise mobilya ve genel dekorasyon havasına uygun şekilde desenler içeren bir duvar kağıdı tercih etmeniz gerekecektir.

Bohem tarzda duvar kağıdı nasıl tercih edilir?

Bohem duvar kağıdı, tıpkı dekorasyon tarzının kendisi gibi çılgındır. Rahatlık, özgürlük ve salaşlığın simgesi olan bu tarz da hiçbir kuram geçerli değildir. Uyumsuzluğun uyumu olarak da tanımlayabileceğimiz bu stilde kişiler birçok rengin, desenin birbiryle kullanılmasını ve bunun için herhangi bir kontrast uyumunun aranmamasıdır.

Görselde yer alan suret figürlü duvar kağıdı, üzerinde kullanılan renklerin, ev dekorasyonunda aranan uyumun yakalanmasına yardımcı olmuştur. Kırmızı, bordo, mavi,hardal sarısı, altın sarısı,siyah gibi birbiriyle ancak bohem tarzda uyum sağlayabilecek birçok rengin bir arada kullanımını sağlayan bohem duvar kağıdı, tek renk bir koltuk ve abajur ile kombinlenerek tek hareketin duvar kağıdında olması sağlanmıştır. Tam tersi olarak da rahatlıkla kullanılabilen bohem tarz, istenildiği takdirde duvar kağıdındaki hareketin bir o kadarı da genel dekorasyonda kullanılmaktadır.

Tamamen kişilerin zevklerine kalan bu bohem dekorasyon tarzında herhangi bir kuralın bulunmaması, bohem dekorasyon tarzının özgürlük ile sıklıkla anılmasına da sebep olmaktadır.

Benzer Konular

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler