Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

3 mikrop yuvasına dikkat!

Hiç ummadığınız yerlerden gelen mikropları engellemek için de bu yazıyı okumalısınız.

Temizlik dendiğinde akan suları durduranlardansanız, hiç ummadığınız yerlerden gelen mikropları engellemek için de bu yazıyı okumalısınız. Titiz ve temiz bayanlar olarak hergün evin her köşesini elden geçiriyor olmanız evdeki mikroplardan kurtuluyorsunuz anlamına gelmiyor ne yazıkki. Öncelikle mikropların evinizin hangi köşelerinde kamp kurduklarını öğrenerek başlamalısınız işe;

havlu modelleri ustamgeliyor.jpg

Banyo havlusu

Banyo havluları, banyonuzdaki mikrop yuvasıdır. Gelen bir misafirle paylaşılması, mikropların da paylaşılması anlamına gelmektedir. Gittiğiniz bir misafirlikte ortak kullanılan bir havluyla silinmeniz de bununla eş değerdir. Havlular her zaman kişiye özel olmalıdır ve ortak kullanılan alanlardaki havluları kullanmaktan uzak durulmalıdır.

mrsa virüsü ustamgeliyor.jpg

Sıvı sabun kabı

Kulağa anlamsız gelsede sıvı sabun bir temizleme aracıdır. Mikrop savar değil. Mikropların bir araya toplanmalarını engellesede sıvı sabun koyacağı her gelenin ellerini yıkamak için dokunduğu kabdır. Düzenli temizlenmediği taktirde de mikropların çoğunlukla yaşadığı alanlardan biridir.

mikrop savar ustamgeliyor.jpg

Bulaşık süngeri

Bulaşık süngerimi ? Dediğinizi duyar gibiyim.  Bulaşık süngeri günlük deterjanlarla kullanıldığı için akla en son gelecek mikrop yuvalarından biridir hiç şüphesiz. Bulaşık süngerleri hakkında yapılan araştırmalar gösteriyorki %32 MRSA virüsü, %60 gribal enfeksiyon virüsü gibi virüsler bulaşık süngerlerin de kolayca türüyor. Bu da sık sık ve düzenli olarak süngerinizi değiştirmeniz gerektiğini gösteriyor. Evinizde ummadığınız yerlerdeki mikrop yuvalanmaları, evi çok temiz gördüğünüz zamanlarda bile mevcuttur. Bunu önlemek için etkili ve çözümcül temizlik yapmak sizi ve ailenizi bulaşıcı bir çok hastalıktan koruyacaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler