Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

2018 ev dekorasyonu trendlerinde en fazla öne çıkan 5 ana unsur

Her yıl değişen moda trendleri bu yıl 2018 ev dekorasyonu trendlerinde belli başlı unsurların öne çıkmasıyla hayat buldu.

Her yıl değişen moda trendleri bu yıl 2018 ev dekorasyonu trendlerinde belli başlı unsurların öne çıkmasıyla hayat buldu. En çok ön planda olan renkler, duvar kağıtları, kumaşlar, mobilyalar ve aksesuar olarak belirlendi.

mor-yatak-odaları-ustamgeliyor.jpg


Renkler

2018 yılı olarak ana rengin mor oluşu birçok dekorasyon parçalarında morun ve tonlarının sıklıkla kullanılmasına neden olmuştur. Mor rengini oluşturan kırmızı, mavi gibi renklerinde sıklıkla ev dekorasyonu içerisinde kullanılmış olması bu yılın renkleri arasında kırmızı ve mor renginin de olduğunu göstermektedir.

ev-dekorasyonu.jpg

Mor, kırmızı, mavi dışında  özellikle iç mekanlarda bej, vizon, toprak tonları, gri, beyaz, yeşil gibi renklerinde dekorasyon içerisinde hakimiyeti oldukça görülmektedir.

ikea-ev-dekorasyonu.jpg


Ev mobilyaları

2018 yılı ev mobilyaları olarak minimalistliği baz alarak, konforlu, sade ve çok fonksiyonel oluşu ön plana almıştır. Abartıdan, gösterişten çok daha uzak hafif, kullanışlı, rahat ve sade mobilyalar bu yılın gözdesi olmuştur. Sadeliğin doğallıkla birleştirilmesi mobilyaların ham maddelerinde ahşabın kullanılmasına öncülük etmiştir.

salon-dekorasyonu.jpg

Ahşabın, parlak olmayan mat olan cilalar ile renklendirilerek ceviz, koyu ve orta renklerdeki ahşaplarla karışık olarak kullanıldığı görülmektedir. Bir diğer malzeme olarak da ahşap, mermer, lake ve desenli camın mobilyalarda bir arada kullanıldığı sıklıkla görülmüş ayrıntılar arasındadır.

retro-dekorasyon.jpg


Mobilya kumaşları

Bu yıl en sık tercih edilen kumaşlardan olan kadife, süet, deri ve ipek saten kumaşlar çeşitli desenler ile ev dekorasyonu içerisinde çeşitli kombinler de yer almıştır. Mobilyalarda, ev tekstil ürünlerinde sıklıkla karşılaşmış olduğumuz kadife, ipek saten, deri ve süet bu yıl sık sık karşımıza çıkan kumaş türleri olmuştur.

Duvar kağıdı (2).jpg


Duvar kâğıdı

Aslında son birkaç yılın trendlerinden olan ve mimarlar, dekoratörler tarafından da oldukça sık kullanılan duvar kâğıtları, her yıl rövanşta olan renklerin ve dekorasyon stilinin şekillenmesine göre değişik model, renk ve desenlerle kullanılmaktadır. Dekorasyon da olmazsa olmazlar arasına giren duvar kâğıdı oldukça geniş desen ve renk yelpazesine de sahiptir.

ev-aksesuarları.jpg


Aksesuarlar

Aksesuarlarda bu yıl tıpkı mobilyalarda olduğu gibi doğal olana yakın olan ürünler tercih edilerek, parlak olmayan mat ve doğal malzemeler tercih edilmektedir. Ahşap, mat metal objeler, el yapımı objeler ve doğal taşlar sıklıkla tercih edilen ürünler arasında görülmektedir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler