Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Yürüyen Merdiven Özellikleri

Ustamgeliyor ile yürüyen merdiven ustaları bulmak artık çok kolay.

Yürüyen Merdivenlerin Asansörlere Göre Avantajlı ve Dezavantajlı Yönleri

Yürüyen merdiven asansörlere oranla kurulumu için daha fazla alan ve maliyet isteyen sistemlerdir. Çoğunlukla alışveriş merkezlerinde karşımıza çıkan bu sistemler tekerlekli sandalyeli engelliler için tehlike arz edebilmektedir. Bu sebeple alışveriş merkezleri ve hastaneler gibi mekanlarda yürüyen merdivenler bulunuyor olsa dahi asasörlerde bulunmaktadır. Yürüyen merdiven sistemleri ayrıca yük taşınmasınada uygun sistemler değildir. Yalnızca insan taşımak için geliştirilen bu sistemler zaman içerisinde değişim göstermektedir. Yük nakline daha uygun olması açısından basamaklı merdiven sistemlerinden rampalı yürüyen merdiven sistemlerine geçiş yaşanmıştır.

Yürüyen merdivenlerin avantajlı yanlarından bir tanesi ise asansörlere oranla çok daha fazla insanı taşımasıdır. Süreki faaliyette olması sebebi ile yürüyen merdivenlerde beklemeden bir üst kata çıkmanız veya alt kata inmeniz mümkündür. Yürüyen merdivenlerin asansörlere göre avantajlı taraflarından bir diğer ise makine dairesine ihtiyaç duyulmuyor olmasıdır. Asansör sistemlerinin pek çoğunda makina dairesine ihtiyaç duyulmaktadır. Yürüyen merdivenlerin ise kontrolleri merdivenlerin alt kısmında bulunan kontrol panellerinden yapılmaktadır. Asansör sistemlerinde olduğu gibi makina dairesi ve asansör boşluğuna ihtiyaç duyulmaması sebebi ile dar alanlar için çok daha ideal bir tercihtir. Yürüyen merdivenlerinde tıpki asansör sistemlerinde olduğu gibi belirli standartları taşaıması gerekmektedir.

Yürüyen Merdiven Ölçüleri

Yürüyen merdiven ölçüleri konusunda belirli bir standart bulunmamaktadır. Bulunan alanın  genişliği, yüksekliği ve gün içerisinde kullanıcak kişi sayısı göz önünde bulundurarak yürüyen merdiven ölçüleriin belirlenmesi daha doğru olacaktır. Yürüyen merdivenlerde ideal basamak yüksekliği 30 cm, ideal basamak derinliği ise 45 cm’dir. Yürüyen merdiven kullanımı rahat bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için bu ölçülerin altına düşmemek gerekmektedir.

"asansör-4.jpg"

Yürüyen Merdiven Çeşitleri

Yürüyen Merdiven çeşitleri yürüyen merdivenler ve yürüyen bantlar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Yürüyen bantlar yukarıda belirtmiş olduğumuz üzere yük ve eşya taşımaya daha uygun ürünlerdir. Ayrıca engelli kişiler içinde kullanıma uygundur. Yürüyen merdiven kurulum, montaj ve bakımını gerçekleştirecek ustalar aramaktaysanız ustamgeliyor.com web sitesine göz atmanızı önermekteyiz.

Yürüyen merdiven işleri için ihtiyacın olan en iyi ustalar Ustamgeliyor.com'da. 
HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler