Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Yük Asansörleri İçin Hangi Yönetmelikler Geçerlidir?

Yük asansörü ustaları ustamgeliyor’da seni bekliyor. Hemen talebini oluştur ve pek çok farklı teklif al.

Yük Asansörleri

Yük asansörleri özellikle alışveriş merkezleri ve inşaatlarda yük nakli için kullanılan asansör sistemlerindendir. Alışveriş merkezi asansör hem yük hem de insan taşımaya uygun olarak tasarlanmıştır. Bu asansörlerde beklenen özellikler arasında konfor ve rahatlık ikinci planda kalmaktadır. Bu asansörler için ilk özelliklik geniş bir kabine sahip olması ve tek seferde çok fazla yük taşıması olmaktadır. Yük asansörü insan nakli için tasarlanmış olan asansörlere oranla çok daha fazla ağırlık taşımakta olduğu için kaza riskleride çok fazladır. Ülkemizde Avrupa Birliği standartları gereği asansörlerin montaj, bakım ve ruhsatları kanunü düzenlemelere bağlanmıştır. Binalar içerisinde yer almakta olan asansörlerin bu standartları taşıması ve kullanımlarının standartlara uygun bir şekilde yapılması gerekmektedir. Yük asansörü tamiri ve bakımlarının son derece dikkatli yapılması gerekmektedir. Aksi halde ciddi mal ve can kayıpları meydana gelebilmektedir.

Yük Asansörleri İle İlgili Kanun ve Yönetmelikler

Ülkemizde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2016 yılında yayınlamış olduğu genel bir yönetmelik bulunmaktadır. Bu yönetmelik tüm asansör sistemleri ve maden işletmelerini ve inşaatlarda kullanılmakta olan yük taşıma sistemlerine uygulanmaktadır. Bu yönetmeliği uygun olarak montaj, bakım ve tamiratı yapılmayan asansörlerin kullanımı yasal değildir. İlgili yönetmelikte yaklaşık 46 madde yer almakta olup asansör firmalarının ve bina sahiplerinin sorumlulukları, asansörde bulunması gereken standartlar gibi pek çok husus detaylı bir şekilde düzenlenmiştir. Yük asansörleri için düzenlenmiş ayrıca bir yönetmelik olmayıp, yük asansörünün standartlarıda bu yönetmelik ışığında belirlenmektedir. Ayrıca asansörlerin periyodik bakımlarını için Başbakanlık tarafından çıkarılmış bir yönetmelik daha bulunmaktadır. Bu yönetmelik 2015 yılında resmi gazetede yayınlanmış olup hala yürürlüktedir. Asansör işletme bakım ve periyodik kontrol yönetmeliği olarak isimlendirilen yönetmelikte bakım ve onarım konusunda her türlü düzenleme yer almaktadır. Asansör bakım firmaları işlemlerini bu yönetmelikler ışığında eksiksiz olarak gerçekleşmektedir. Yönetmeliklere uygun gerçekleştirilmeyen işlemler sonrası meydana gelen kaza ve hasarlarda bakımı gerçekleştiren firmanın sorumluluğu bulunmaktadır.

Yük asansör işleri için ihtiyacın olan en iyi ustalar Ustamgeliyor.com'da. 
HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler