Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Yangın Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Ustamgeliyor yangın yalıtım nasıl yapılır sorularına en uygun cevapları bulabilirsiniz.

Yangın Yalıtımı Yapılmasında Gerekli Olanlar

Yangının tüm zararlı etkilerinden korunmak ve güvenli bir şekilde yangın çıkış yerlerinin oluşturulması gayesi ile yapıların hepsi bölümlere ayrılır. Ayrılan bu bölümlerin duvarlarına, döşemelerine ve tavan kısımlarına yangın yalıtımı yapılır. Böylece bu yalıtımlar sayesinde duman ve yangının ulaşması engellenir. Ayrıca yangın yalıtımı yapılan yerlerde kapı ve pencerelerin belirli yangın dayanıklığı gibi özellikleri olması gerekir. Binaların yangın başlamasından itibaren yangın söndürme işlemlerinin bitmesine kadar geçen zamanın yıkılmadan ayakta kalması için taşıyıcı olan kısımlara ya da dışarıdan bir yangın sıçramaması adına çatı ve cephelere yangın yalıtımı yapılır. kazan daireleri gibi odaların duvarlarına dumanların ve sıcaklığın yayılmaması için hava kanallarının yanı sıra tesisat borularının olduğu tüm bölgelere de yangın yalıtımı uygulaması yapılmaktadır. Yalıtım yapılırken yangın yalıtım malzemesi kullanılırken en kaliteli olanları kullanmanızın büyük bir faydası vardır. Yangın yalıtımı yapılırken her binaya göre tasarlanması gerekir. Bina içinde bulunan yanıcı malzemelerin özelliklerine ve miktarlarına göre güvenlik önlemleri alınmalıdır.

Yangın Yalıtımı Yapımı Nasıl Olmalıdır?

Yapılması gerekli olan yangın yalıtımı için çok dikkatli olunmalıdır. Kesinlikle yangın yalıtımı yanmaz ve sıcaklık geçişine son derece direnç gösteren cam yünü, alçı levhalar, taş yünü, perlit, vermükülit gibi yangın yalıtım malzemeleri yapının duvarlarına, tavalarına, hava kanallarına ve döşemelerine sabitli bir şekilde yapılmaktadır. Tesisat borularının tavanları, döşemeleri ve duvarları deldiği bölgelerde ısı sayesinde genleşen özel mastikler kullanılır. Böylece dumanın ve alevlerin daha çok yayılmasına engel olunur. Yangın çıkışları için kullanılan koridorlarda da özel cam ve kapı fitilleri kullanılmaktadır. Pencerelerde yangına dayanıklı olan özel yangın camı üniteleri kullanılmaktadır. Yangın yalıtım yaptırmak istediğiniz de  yangın yalıtım sistemleri hakkında tüm bilgilere sahip olmanız gerekmektedir. Bir defa yapılacak olan yangın yalıtımı için çok iyi araştırmalar yapılması gerekir. Çok güvenli olan ve en kaliteli malzemelerin kullanıldığı firmalar ile çalışılması çok önemlidir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler