Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Ofislerde yaşanılası alanlar oluşturmanın yolları

Çalışma alanlarımızın verimli olabilmesi için rahatlık ve şıklığı bir arada sunabilmeyi amaçlamalısınız.

İster açık bir ofiste, ister odalara ayrılmış bir ofiste elemanlarınızın çalışması için gerekli ortamı yaratmaya çalışıyor olun, ofis mobilyası kesinlikle üzerinde uzun uzun düşünmeniz gereken bir konu.

Ofis ihtiyaçlarınızı giderecek mobilya önerilerini sizin için derledik.

shutterstock_720994654.jpg

Özellikle günümüzde, ofis içerisinde günün önemli bir kısmını geçiriyoruz. Çalışma alanlarımızın verimli olabilmesi için de, her köşenin inceden inceye düşünülmüş, her detayın hesaplanmış olmasını önemsiyoruz. Kimi zaman bir su sebilinin yeri bile oldukça önemliyken, bir ofisin mobilyalarını baştan sona düşünmek, oldukça zaman alan ve kesinlikle ciddiye alınması gereken bir süreç. Bu süreci yönetebilmek için, şirketinizin kişiliğiyle çalışanlarınızın kişiliğini göz önünde bulundurarak rahatlık ve şıklığı bir arada sunabilmeyi amaçlamalısınız. Ancak bu şekilde yaşanası ve çalışılası bir ortamı yaratmış olursunuz. Rahat ve içinde çalışacak insanların huzuruyla ihtiyaçları düşünülerek hazırlanmış bir ofiste her zaman çalışan elemanların daha verimli çalışma saatleri geçirdiğine şahit olmak mümkün.

shutterstock_240008440.jpg

Özellikle büyük şirketler verimlilik için elemanlarının rahatlığını ve kimi zaman da kafa dağıtmaları için gerekli ortamı sağlamayı oldukça önemsiyor. Büyük fikirler, her zaman o fikri yürütecek ve büyük kalmasını sağlayacak kişilere ihtiyaç duyar. O yüzden ofislerin esas kahramanı olan elemanların kimi zaman birlikte sohbet edebilmesi için bir alana, kimi zaman ise oturduğunda hiçbir şekilde kendisini rahatsız etmeyecek çalışma koltuklarına ihtiyacı vardır. Üstelik günümüzde, bütçenizi çok da zorlamadan uzun ömürlü ve kullanışlı bir çalışma ortamını elemanlarınıza sağlamak mümkün. Pekala bir patron olarak çok daha fazlasını onlara sunmak isteseniz de, başlangıç için yalnıza rahatlığı ve şıklığı ön planda tutmak yeterli olacaktır. Bu düşünceyle planlanan ofislerin getireceği verimlilik, tahmin ettiğinizden çok daha fazla olacaktır.

shutterstock_582454216.jpg

Rahat çalışma masaları

Açık ofis mantığında düzenlenmiş bir ofiste çalışanlarınızın rahatlığını sağlayabilmek bir anlamda kolay, bir anlamda da zordur. Öncelikle şunlara dikkat etmelisiniz:

- Eğer bir masa etrafında çalışılıyorsa, o masada çalışacak tüm elemanlarınıza yeterli alanı sağlayabilmelisiniz.

- Yeterli alandan kastımız yalnızca bilgisayarın ve bir defterin sığabileceği alandan ziyade, rahatlıkla oturabilecekleri, mümkünse bir etajere sahip oldukları ve belki de masalarını kişiselleştirmek istediklerinde onların ihtiyacını karşılayabilecekleri kadar masada pay bırakabilmelisiniz.

- Eğer seperatörlerle çalışanların çalışma alanlarını birbirinden ayırmak istiyorsanız, genç ve dinamik bir ekip için daha renkli, şık bir ortam yaratmak istiyorsanız da ahşap benzeri seperatörleri tercih etmelisiniz. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken şey, seperatörlerin çok da yüksek ayarlanmamasıdır.

shutterstock_378856090.jpg

Odalar nasıl olmalı?

Birden fazla çalışanı aynı odada çalıştırmayı planlıyorsanız geniş yürüme alanları bırakabilmelisiniz. Odaların aydınlık görünmesi için açık renk ofis mobilyaları çok daha tercih edilesi oluyor.

Öte yandan üst düzey yöneticiler için ise yapılabilecek en mantıklı şey, şık ve koyu renkli mobilyalar tercih edip odalarını geniş tutmak olacaktır.

shutterstock_158730803.jpg

Ortak alanlar: Dinlenmek herkesin hakkı

Ofisinizin tasarımını destekleyecek en önemli şey de çalışanlarınızın bir araya gelebileceği ortak yaşam alanlarına yer açmaktır.

Ortak alanlarda geniş koltuklar kullanabilirsiniz. Bu koltukların tasarımını ve rengini belirleyen şey ise, şirketinizin karakteridir. Şirket içindeki ve şirket dışındaki iletişim, kurumsal havayı doğrudan etkiler. Bu havayı soluyan herkes, doğrudan bu ortak alanın bir parçası haline gelir.

Dinlenebilmek ve sohbet edebilmek çalışanlarınızın yoğun tempo arasında nefes alabilmesi için en çok ihtiyaç duyduğu şeydir. Bu alanların onlar için yapıldığını göz önünde bulundurarak hareket etmekte yarar var.

Ustamgeliyor.com üzerinden ofis mobilyasıyla ilgili tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek ustalara doğrudan ulaşabilir ve teklif alarak uygun fiyata ofisinizi baştan yaratabilirsiniz.  

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler