Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Verimli ders çalışma nasıl olur?

Doğru yöntemlerle yapılan işler her konuda kişiyi başarıya ulaştıran bir numaralı olgudur.

Doğru yöntemlerle yapılan işler her konuda kişiyi başarıya ulaştıran bir numaralı olgudur. Sınavlara çalışan bir öğrencinin başarıya ulaşması için çalışması yeterli bir durum değildir.

matematik özel ders ustamgeliyor.jpg

Doğru yöntemlerle çalışmayan bir öğrenci çalışmak için ayırdığı vaktin israf olduğunu bilmelidir. Sınava yakın bir zaman da battaniyenizi alarak kütüphaneye gitmeniz oldukça anlamsız bir eylem olacağı gibi, kütüphanede saatlerce vakit geçirip sosyal medya hesaplarını incelemeniz de yalnızca vicdanınızı rahatlatacak bir durumdur.

Matematik özel ders.jpg

Eviniz de verimli bir şekilde bir saat ders çalışmanız kütüphanede saatler geçirmenizden çok daha verimli olacaktır. Verimli ders çalışma kişinin kendi belirleyeceği yöntemlerden oluşmaktadır. Kimisi dikkatini yalnızca 30 dakika toparlayabilirken kimisi tam bir saat hiç dağılmadan çalıştığı derse kolaylıkla odaklanabiliyordur.

lise matematik özel ders.jpg

Ders çalışma konusunda belli kalıplara bağlı kalarak maddeler saymanın doğru olmayacağını söyleyerek kişinin bunu kendi belirlemesi gerektiğini de söylemeliyiz.

Edebiyat özel ders.jpg

Eğer dikkatini kolay dağılan biriyseniz mutlaka ders çalışmak için oturacağınız ortamda televizyon, radyo gibi dikkatinizi kolaylıkla dağıtacak unsurlardan uzak durmaya özen göstermelisiniz. Telefonunuzu çalışacağınız odadan çıkartmalı yahut kapatmalısınız.

edebiyat özel ders fiyatları ustamgeliyor.jpg

Verimli ders çalışma yöntemlerinden bir diğeri ise ders çalışırken zihninizin yorgun olmamasıdır. Yorgun ve dolu bir zihin kişinin verimini düşürür ve hatta algısının kapalı olmasına neden olur. Ders çalışmaya oturmadan önce mutlaka zihninizin dinlenmiş ve algınızın açık olması gerekir.

özel ders.jpg

Ders çalışırken dalgın olmanız, zaman kaybı yaşıyor olmanız anlamına gelmektedir. Kitap açıkken daldığınız hayallerle gittiğiniz âlemlerin sınav esnasında size hiç de faydası olmayacağını unutmamanız gerekir. Bundan dolayı da ders çalışırken mutlaka uykunuzu almış, zihniniz temiz bir şekilde çalışmaya oturmalısınız.

İngilice özel ders.jpg

Ders çalışma konusunda verimin artması için, mutlaka not alarak çalışın. Harvard üniversitesini yüksek bir dereceyle bitiren Sophia ders çalışırken mutlaka not aldığını ve bu yöntem sayesinde birçok bilginin zihninde yer ettiğini söylemiştir.

ilkokul matematik özel ders.jpg

Sınava çalışma konusunda da mutlaka çözdüğünüz sınav soruları esnasında karşınıza çıkan örnek soruları çözün, anlamadığınız ve çözemediğiniz bir soru varsa emin olun oradan sınavda soru çıkacaktır.

özel ders fiyatları ustamgeliyor.jpg

Ders çalışırken telefonunuzdan uzak durmayı ve ara ara mola vermeyi de asla ihmal etmemelisiniz. Sıkıldığınız ve algılayamadığınız anda kafanızı toparlamak için hemen kalkın ve o an yiyin, için, yürüyün ama dikkatinizi mutlaka dağıtın.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler