Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Uzmanlar tarafından asla tüketilmemesi gereken 5 gıda açıklaması

Kanser hastalığının her geçen gün artmasına neden olan besinler, uzmanlar tarafından tüketilmemesi konusunda uyarılmaktadır.

Kanser hastalığı zaman geçtikçe çoğalmasına ve artık hayatımızdan bir türlü çıkmamasına neden olan besinler, onkoloji uzmanları tarafından tüketilmemesi konusunda uyarılmaktadır. Kansere yol açan besinlerle ilgli her gün yeni bir uyarı alsak da şimdi sayacağımız besinlerden mutlaka uzak durulması gerektiğini asla unutmayın.

işlenmiş etler.jpg


İşlenmiş etler

Dünya Sağlık Örgütü’nün yapmış olduğu açıklamaya göre işlenmiş olan etler, neredeyse sigarayla aynı oranda kanser yapma riski taşıyor. Örgüt tarafından kesinlikle yenmemesi gereken besinler arasında liste şu şekilde:

  • Domuz eti
  • Salam
  • Sosis

işlenmiş etlerin zararları.jpg

Bu işlenmiş etler kişinin kolon kanseri olma riskini büyük oranda arttırıyor. Gün içerisinde düzenli olarak 50 gram kadar işlenmiş et yemek yani iki dilim salam tüketmek kolon kanseri olma ihtimalinizi %20 oranında yükseltmektedir. Bunun nedeni ise işlenmiş etin yapılışı ve içerisinde bulunan katkı maddeleridir.

DSC_0112.JPG


Mikro dalgada patlamış mısır

Mikro dalga başlı başına bir zarar makinası olsa da, içerisinde mısır patlatmak çok çok daha zararlıdır. Mısırın içerisinden çıkan duman akciğerleri zehirler. Pişerken içinde oluşan dumanı akciğer kanserine neden olan toksit bir bileşen ( diasetil) içerir.

somon balıkları.jpg


Çiftliklerde yetişen somon balıkları

Balığın zararlı olma ihtimali belki de hiçbir zaman aklımıza gelmemiştir. Ancak çiftlik somonu uzmanlar tarafından asla tüketilmemesi gereken besinler arasında yer almaktadır. Doğal ortamında yetişen somonlara nazaran çok daha ucuz olan çiftlik somonu, birtakım atıklar içerdiği için kansere davetiye çıkarıyor. Bundan dolayı deniz somonu tercih edilmeli ve mutlaka zeytin yağ ile pişirilmelidir.

fazla kızaran et.jpg


Fazla kızaran et

Fazla pişirilmiş etin tüketilmesi de yine oldukça zararlıdır. Çok yüksek ateşte veya kızgın yağda pişirilen etler, kansere neden olan heterosiklik aromatik aminler içerir. Bazı uzmanlar, kırmızı etten tamamen uzak durulmasını, yalnızca protein içeren bitkisel gıdaları ve balık tüketmemiz gerektiğini söylerken, Dünya Sağlık Örgütü etin kıvamında pişirildiği taktirde zarar vermediğini söylemektedir.

yapay tatlandırıcılar.jpg


Yapay tatlandırıcılar

Uzmanlar, yapay tatlandırıcıların taşıdıkları potansiyelin kanser riskinden dolayı asla tüketilmemesi gereken gıdalar arasında kara listeye almaktadır. Araştırmalar pek çok yapay  tatlandırıcının içerisinde bulunan belli başlı maddelerin üzerinde çalışmaların hala devam ettiğini, bulgular netleşene kadar daha doğal olanı kullanmanın çok daha doğru olduğunu söylemiştir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler