Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Uyku apnesi nedir? Uyku apnesi hakkında doğru bilinen yanlışlar ve doğruları nelerdir?

Uyku apnesi kişinin hem ruh hem de beden sağlığını etkiler.

İnsan vücudunun güçlü ve sağlıklı bir şekilde ayakta kalabilmesi için olmazsa olmaz ihtiyaçlardan biri olan uyku, kişinin sağlığını, gün içerisindeki ruh halini, hızlı algılama etkilerini, dikkat bozukluğu belirtilerini etkileyen oldukça önemli bir faktördür.

uyku sorunu Yaklasik ustamgeliyor.jpg

Tüm bu nedenlerden dolayı, kişinin uyku ile ilgili yaşadığı problemlerin hepsi gün içerisindeki hayatını oldukça olumsuz etkileyen nedenlerden biridir. Uyku apnesi özellikle 40 yaş üzeri erkeklerde sık görülen bir uyku problemidir. Halk arasında sıklıkla üzerine kadar konuşulan ve birkaç doğru ile birlikte oldukça yanlış bilginin yayıldığı bilinmektedir.

uyku apnesi ustamgeliyor.jpg

Uzmanlarca uyku sorunu ani tıbbi ismi ile uyku apnesi hakkında halk arasında yayılan birden çok bilinen yanlış vardır ve o yanlışlar şöyledir;

uyku apnesi.jpg


1) Uyku apnesi yalnızca ileri yaştaki kişilerde görülür

Uyku apnesi, 40 yaş ve üzeri erkeklerde sıklıkla görülmesinin yanı sıra her yaşta görülmekte olan bir uyku hastalığı olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle her 10 çocuktan 1’inde mutlaka rastlanılan uyku apnesi rahatsızlığının çocuklarda belirtisi hafiftir ve çocuğun gelişimi ile ilgili bir soruna neden olmaz. Fakat kimi zaman çocuk üzerinde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.


uyku apnesi fiyatı.jpg


2) Kilo vererek uyku apnesinden kurtulmak mümkün!

Kilo problemi olan insanlar da daha sık görülen uyku sorunu yalnızca kilo verimi ile kurtulmanın mümkün olmadığı bir rahatsızlıktır. Genetik nedenlere de bağlı olarak kişiler üzerinde görülen uyku apnesi kilo verimi ile yalnızca daha iyi bir hale sokulmaktadır. Tamamen çözüm olarak külo verimi yeterli bir çözüm değildir.

uyku apnesi fiyatı ustamgeliyor.jpg


3) Uyku apnesi horlama ile başlar

Her horlama uyku apnesi belirtisi değildir. Kimi horlama belirtileri uyku bozukluğu nedenini taşırken, uyku apnesi yaşayan kişilerde gece boyunca en az 400 defa nefes durmaktadır. 10 – 15 saniye süren bu atakların hemen ardından kişi uykudan sıçrayarak uyanmakta ve hemen uykuya dalmaktadır.

uyku apnesi fiyatları.jpg


4) Uyku apnesi çok ciddiye alınması gerekmeyen bir sorundur

Uyku apnesi aksine önemsenmesi, tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Kişinin ani kalp krizi gibi ciddi yaşam fonksiyonlarını etkileyen sağlık sorunları yaşamasına neden olabilmektedir.

Uyku apnesi kişinin hem ruh hem de beden sağlığını etkileyen ve kişinin uyku esnasında yaşadığı rahatsızlıklardan biridir. Kişinin nefesinin gitmesi ve uykudan sıçrayarak uyanma seansları kişi farkında olmasa da sabah yorgun uyanmasına neden olan ciddi bir etkendir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler