Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Türkiye’deki tarihi kentler

Türkiye tarihi asırlardan bu yana birçok uygarlığa ev sahipliği ederek, birçok kültürden insanın yaşadığı bir ülke olmuştur.

Türkiye tarihi asırlardan bu yana birçok uygarlığa ev sahipliği ederek, birçok kültürden insanın yaşadığı bir ülke olmuştur. O zamanda bu zamana ne yazık ki tüm kültürel miraslar gelemese de belli başlı kentlerde var olan kültürel miraslar korunmuştur.

konya ustamgeliyor.jpg


1) Konya

Konya ülkemizin yüz ölçümü bakımından en büyük ili olan ve tarihi değerlerimize sahip olan güzel şehirlerinden biridir. Sırçalı Medrese, Selimiye cami, Eflatun pınarı ve Meram Bağları gezilip görülecek yerlerden sadece birkaçıdır.

edırne ustamgeliyor.jpg


2) Edirne

Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği Selimiye camisi Edirne’nin simgesi haline gelmiştir. Aynı zamanda Tunca Köprüsü, Saray Köprüsü, Gazimihal Köprüsü, Beyazıt Köprüsü gibi meşhur köprüleri de görülmeye değer tarihi kentlerimizdendir.

kapodokya ustamgeliyor.jpg


3) Nevşehir

Türkiye’de olduğu kadar dünyada da ünlü olan antik şehir turistlerin akın ettiği bölgelerimizden biridir. Peri Bacaları ile meşhur olan Kapadokya, Ürgüp, Göreme, Avanos Nevşehir il sınırları içerisinde bulunmaktadır.

safranbolu evleri ustamgeliyor.jpg


4) Karabük

Türkiye tarihi kentlerinden biri olan Safranbolu Karabük günümüze kadar korunmuş olan tarihi Osmanlı yapıtları UNESCO tarafından dünya mirası listesinde yer almaktadır. Safranbolu evleri mutlaka zaman ayırılarak görmeniz gereken antik şehir kapsamındadır.

adana ustamgeliyor.jpg


5) Adana

Taş devrinden bu yana yerleşim ve yaşam alanı olma özelliğini hiç kaybetmeyen tarihi şehir Adana gidip görülmeye değer şehirlerindendir. Ulu camii, Büyük saat, Taş köprü, Ramazanoğlu konağı, Mestanzade hamamı gibi pek çok tarihi mekan sizi beklemektedir.

batman ustamgeliyor.jpg


6) Batman

10000 yıl önceye dayanan ve Türkiye tarihi için oldukça değerli olan şehirlerden biri olan Batman korunması oldukça önemlidir. Antik kent olarak bilinen Batman Malabadi köprüsüne de ev sahipliği etmektedir.

bursa ustamgeliyor.jpg


7) Bursa

Bursa tarihi kentlerimizden biri olup oldukça önemli değerleri bir arada barındıran bir şehirdir. Antik şehir olarak da bilinen Bursa, Ulu camii, Yeşil türbe, Cumalı kızıl, Koza Han, Tirilye gibi tarihi mekanların dışında Uludağ gibi doğal coğrafi özelliklere de sahip şehirlerimizdendir.

şanlıurfa ustamgeliyor.jpg


8) Şanlı Urfa

Dünyanın ilk tapınağı olarak bilinen ve kayda geçen Göbekli tepe Şanlıurfa kentinde bulunmaktadır. Şanlıurfa Balıklı gölü, tarihi çarşıları, mağaraları ile turistlerin tatil beldeleri arasında yer almaktadır.

Daha birçok kenti ile gönülleri fetheden Türkiye tarihi görülmeye ve gezilmeye değecek cinstendir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler