Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Stres ile baş edebilmeniz için 4 öneri

A’dan Z’ye herkesin ortak sorunu olan stresten korunmak için uygulamanız gereken 4 yöntem:

Stres en küçüğünden en büyüğüne kadar herkesi etkileyen ve kişinin yaşam enerjisini azaltan bir illettir. Kişinin strese teslim olması kısa zaman içerisinde ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getireceği anlamına gelmektedir.

stres.jpg

İnsanların stresle yüzleşmelerinin sayısızca nedeni olabilir. Bunlardan kaçmak ve soyutlanmak aktif hayattan kaçmak ve asosyal bir yaşantı sürmek anlamına gelir. Stresle baş etme yöntemleri olarak ortamdan, insanlardan kaçmak yerine bu durumla yüzleşerek baş etmenin yolarını öğrenmek çok daha doğru bir yöntem olacaktır.

stresten kurtulma.jpg

İnsanoğlunun var oluşundan bu yana her geçen gün daha çoğalan ve gündem olan bu yıpratıcı duygu, istendiği takdirde başa çıkabileceğiniz ve bastırarak yok edeceğiniz bir yapıya sahiptir. Teslim olmayın! Stresle başa çıkabileceğinize inanın ve şimdi sıralayacağımız önerileri dikkate alın.

yeterli uyku.jpg

  • Yeteri kadar uyuyun!

Evet, uyku düzeninizin olması ve yeteri kadar uyumanız oldukça önemli bir konudur. En tehlikeli stres örneklerinden biri olan; uykusuzluğun getirdiği stres ile başa çıkmak için düzenli bir uyku düzenizin olması ve günde 7-8 saatin altında uykusuz kalmamanız olacaktır. Uykunuzu alamadığınız da mutsuz, agresif, huzursuz ve gergin olarak etrafa sataşabilir hem kendinizi hem de çevrenizi yıpratabilirsiniz.

doğru beslenme.jpg

  • Doğru beslenin

Beslenme alışkanlığınızın beden sağlığınız kadar ruh sağlığınızı da etkilediğini unutmayın. Eğer daha az stresli olmak istiyorsanız mutlaka sabah sağlıklı ve sıkı bir kahvaltı yapın. Bu kan şekerinizin dengede olmasını sağlayarak gerginliğinizi en aza indirecektir.

arkadaşlarla gezinti.jpg

  • Dostlarınızla ve ailenizle zaman geçirin

Özellikle stresinizin yoğun olduğu, moralinizin de bozuk olduğu zamanlarda yalnız kalarak iyice bunalmaktansa sevdiklerinizle zaman geçirmeyi tercih edin. Dostlarınızla yürüyün, yemeye gidin herhangi bir etkinlik tercih ederek veya yalnızca sohbet ederek stresinizin yok olmasına, kafanızın dağılmasına yardımcı olun.

duygusallıktan uzak durun.jpg

  • Duygusallığı abartmayın

Duygular her zaman doğru olanı söylemeyebilir. Dikkatli olun. Duygularınıza kapılıp giderseniz stresinizin depresyona dönüşmesine neden olursunuz. Böyle bir sonuçla karşılaşmamak için hiçbir zaman aklınızı devreden çıkartmayın ve tamamen duygularla hareket etmeyin. Stresli olmak yalnızca sizin değil birçok kişinin ortak sorunlarından biridir. Önemli olanın ise bu sorun ile yüzleşerek baş etmenin yollarını bilmek ve baş edebilmek olduğunu asla unutmamalısınız.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler