Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Sonbahar ile gelen soğuk algınlığından korunmanın yolları

Sonbaharın ve soğuk havaların gelişi ile baş gösteren korkulu rüyamız soğuk algınlıkları da git gide hayatımıza girmeye başladı.

Sonbaharın gelmesi ile yeni bir döneme girmemiz ve bu döneme hem ruhen hem de bedenen hazır olmamız biraz zor olsa da sonbaharın tüm güzelliği ile gelmesi soğuk havalara çok çabuk adapte olmamıza yardımcı oluyor. Sonbaharın ve soğuk havaların gelişi ile baş gösteren korkulu rüyamız soğuk algınlıkları da git gide hayatımıza girmeye başladı. Çalışma hayatını, okul hayatını ve hatta günlük ev hayatını bile etkileyen bu soğuk algınlığı rahatsızlığı ile başa çıkmanın yolları nelermiş gelin birlikte bakalım.

soğuk-algınlığına-çözüm.jpg


Soğuk algınlığından korunmanın yolları

  • Zencefil çayı

Vücuttaki direnci oldukça fazla arttıran ve kaybedilmiş olan enerjiyi hızlıca geri toparlayan zencefil, özellikle bu aylarda oldukça sık tüketilmelidir.  Kış akşamlarında ballı zencefil çayı içerek hem vücut direncinizi zinde tutarsınız hem de soğuk algınlığından korunmanın yolu konusunda yeni arayışlara girmeniz gerekmeyecektir.

zencefil-çayı.jpg

Özelliklede mevsim geçişlerinde soğuk havanın etkisi ile eve kapanan kişilerin çok daha çabuk yakalandığı soğuk algınlığı hastalıklarından korunmak için bol bol bitkisel takviye ve vitamin almak şarttır.

c-vitamini.jpg

  • C vitamini

Soğuk algınlığı denince akla ilk gelen içerisinde C vitamini olan besinlerdir. Uzmanlar tarafından C vitamininin içerisinde bulunan besinlerin özellikle bu dönemde oldukça sık tüketilmesi gerektiği söylenmektedir.

c-vitamini-ustamgeliyor.jpg

Soğuk algınlığı için olmazsa olmazlar arasında olan C vitamini, turunçgillerde, brokolide, domateste, taze fasulyede, limon, portakal ve greyfurt gibi gıdalarda bol miktarda olmaktadır.

tavuk-suyu-çorbası.jpg

  • Tavuk suyu/ tavuk suyu çorbası

Tavuk suyu, salgı üretimini arttırarak hapşırmanızı ve virüsleri dışarı atmanızı sağlar. Tavuk suyu çorbasının bu nedenle antibiyotik görevi yaptığını söyleyebiliriz. Bundan dolayı soğuk algınlığı belirtileri başladığında tavuk suyu çorbası tüketmeniz oldukça faydalı olacaktır.

ılık su faydaları.jpg

  • Bol bol su için

Soğuk algınlığının geçmesi için bol bol su tüketmekte oldukça faydalı ve doğru bir çözümdür. Soğuk algınlığı virüslerin nem olmayan kuru ortamlarda hızlı bir şekilde üremesi, bolca tüketilen suyun vücutta virüs üremesine engel olacağı anlamına gelmektedir.

Tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler