Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Şöminelerin Güvenli ve Sağlıklı Kullanılmasının Yolları

Şömineyi daha güvenli ve sağlı kullanmanın yolları hakkında her şey ustamgeliyor.com’da.

Dikkat Edilecekler

Şömine kullanımı kurallarına göre yapılmalıdır. Aksi takdirde zehirlenmelere ya da yangına sebebiyet verilebilir. Bu durumda yapılması gereken birkaç ince husus bulunmaktadır. Öncelikle tüm sistemin kullanıma hazır olduğunu varsayarak ateş yakımından başlayalım. Ateş yakmak için odunları yata bir şekilde koymamalıdır. Bu durumda hava almayacağı için kötü koku ve duman çıkarması söz konusu olacaktır. Bunun yerine bir çatal yapılarak ateş yakılmalıdır. Ateş yakma kuralları döküm şömine soba için de geçerlidir.

Yakacak Kullanımı

Şömine içerisinde kullanılacak olan yakıtların türü son derece önemlidir. her türlü odun kullanımına müsait olan bu şöminelerde ıslak ve reçineli olan odunların kullanılmaması gerekmektedir. Bunun yanı sıra kömür, plastik ya da poşet gibi yabancı maddelerin de şömine içerisine atılmamasına riayet etmelisiniz.

"fireplace-615228_1920.jpg"

Şömine Bacası

Eviniz içerisinde yer alan baca tipi sizlere şömine kurulup kurulamayacağı hakkında bilgi verecektir. Bu kapsamda S yapan bir bacanın kesinlikle şömine için uygun olmadığını ifade edelim. Bunun yanı sıra bir defa S yapması tolere edilebilmektedir.

S yapmamasının yanı sıra bir de genişliği de önem arz etmektedir. Bu kapsamda 16-35 cm aralığında olan baca genişliği yeterli olacaktır. Şömine bacası nasıl yapılır sorusuna kısaca değinmeye çalıştık ancak daha ayrıntılı sorularınız olursa bu durumda ustalarımızdan yardım isteyebilirsiniz.

Baca Temizliği

Şömine kullanımında en önemli hususlardan birisi de baca temizliği olmaktadır. Eğer baca iyi bir şekilde temizlenmez ise bu durumda ateşi ve dumanı iyi bir şekilde yukarıya çekmeyecektir. Bu da dumanın içeriye girmesine neden olabilecektir. Bu durumda yapılması gereken iyi bir temizlik olmaktadır. Daha sonra ise bacanın çekip çekmediğini kontrol etmelidir. Böylelikle daha sağlıklı ve güvenli bir şömine kullanımı elde etmek mümkün olacaktır.

Sizler de güvenli bir şekilde şömine keyfi sürmek istiyorsanız bu durumda ustalarımız ile irtibata geçebilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler