Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Renklerin psikolojik etkisi hakkında mutlaka bilmeniz gerekenler

Her rengin kendine özgü bir anlamı vardır. İştah açan, sakinlik veren, üretkenliği arttıran gibi.. İşte ana renklerin anlamı

Renklerin psikolojik etkisi, kendilerine has özellikleri oluşundan ve insanlar üzerinde çeşitli etkilere neden oluşlarından kaynaklanmaktadır. Renklerin kişilerin kişiler üzerinde oluşturduğu bir etki olduğu ve bu etkilerin genellendiği birçok kaynağa ulaşmak mümkün. Kolay fark edilen, samimiyet uyandıran veya güven hissi oluşturan renkler gibi birçok dala ayırabileceğimiz renklerin anlamları ve psikolojik etkilerini sizler için düzenledik.

kırmızı-renk.jpg

  • Kırımızı renk

 Yapılan araştırmalarda kırmızı rengin aşk ve heyecan rengi olduğu görülmüştür. Kırmızı renk kan basıncını ve nefesi hızlandırması ile de oldukça meşhurdur. Kırımız renk uzmanlara göre karar vermenin zorlu olduğu dönemlerde tercih edilmeli ve mesleğinin hızlı karar vermek ile bağlantılı olduğu kişilerin sürekli göz önünde bulundurması gerekmektedir. Kırmızı rengin diğer özellikleri ise iştah açma ve dikkati toparlama oluşudur.

beyaz-renk.jpg

  • Beyaz renk

 Beyaz renk denildiğinde hemen herkesin aklına gelen masumluk ve temizliktir. Bunun en büyük nedeni ise bu rengin her kültürde aynı anlamları taşıyor olmasıdır. Renklerin kültürlere göre anlam değişikliği gösteriyor olması beyaz renk için geçerli olmayıp, herkesin özel günlerin tercih ettiği ilk renkler arasında yer almaktadır.

siyah-rengi.jpg

  • Siyah renk

Siyah renk yapılan araştırmalar sonucu en sık kullanılan renk olarak belirlenmiştir. Psikolojik olarak gücü temsil etmektedir. Olumlu etkisinin yanı sıra kimi kültürlerde ise kötülüğü temsil ettiği bilinmektedir. İnatçılık, içine kapanıklık, asalet gibi özelliklere de sahip olan siyahın vereceği hisde kullanım alanları da oldukça önemlidir.

mavi-renk.jpg

  • Mavi renk

Mavi renk seveni ve tercih edeninin en sık olduğu renklerden biri olarak bilinmektedir. Güven, masumluk, kararlılık ve bağlılığı temsil etmektedir. Kişiler üzerinde oluşturduğu bu olumlu hislerin en büyük nedeninin doğa rengi oluşundan kaynaklandığını söyleyen uzmanlar renklerin psikolojik etkisi konusunun mutlaka ciddiye alınması gerektiğini söylemektedir.

yeşil renk.jpg

  • Yeşil renk

Yeşil renk tıpkı mavi renkte olduğu gibi doğayı temsil eden ve ülkemizde gerek giyimde gerekse dekorasyonlarda kullanılan bir renktir. Sakinliği, çekiciliği ve saflığı temsil eden yeşil, doğallığı anlattığı için çoğunlukla gıda sektöründe kullanılmaktadır. Renkelerin psikolojik etkisi bilimsel olarak açıklanmış olan bir gerçek olup kişilerin yaşam alanlarında mutlaka bilinçli seçimler yapmalarını gerektirmektedir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler