Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Boya ustası tercihinde 6 altın madde

Boya badana ustası konusunda dikkat etmeniz gereken altı altın kural;

Günümüzde insanların ihtiyaçlarını giderebilmek amacı ile birçok mesleğin var oluşu yaşamın kolaylaşmasına ve rutin işlerin yolunda gitmesine yardımcı olmaktadır. Bazen mesleğin sahibi olmayan kişilerin iş hakkında yeterli bir bilgiye sahip olmadan işe atılmaları ise oldukça olumsuz sonuçlara neden olmaktadır.

boya ustamgeliyor.jpg

Bu durum ise boya badanacılık mesleğinde oldukça sık yaşanmaktadır. Boya badana mesleği, fırçayı boya kutusuna batırarak duvara sürme işlemi sanılsa da söylendiği ve görüldüğü kadar basit olmayan bir iştir. Kimi zaman bazı ev sahiplerinin kolay olduğunu düşündüğü ve evini kendi boyamaya karar verdiğini, sonuç olaraksa iyi bir boya badana ustasına ihtiyaç duyduklarını birçok kez gördü

boya ustası.jpg

Boya işinde daha önce hiç boya badana yapmamış olan biri tarafından yapılması genel olarak hüsran ile biten veya yarım kalarak bir boya badana ustası tarafından toparlanan bir sonuca götürmektedir.

Boya ustası (2).jpg

Bu işi yapmakta ısrarlı olan deneyimsiz bireylere tavsiye olarak söylememiz gerekenin, maddi manevi zarara uğramamaları için işinde iyi olan bir boya badana ustası ile anlaşarak işi ehline bırakmaları ve enerji, zaman kaybı yaşamamalarıdır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi boya badana işinde deneyime sahip olan iyi bir usta ile çalışmayı tercih etmek muhakkaktır. Gelişi güzel, rast gele seçeceğiniz bir boya badana ustası; başınızı ağrıtabilir, işini yarım bırakabilir, amatör veya pis çalışabilir.

Boyacı-ustamgeliyor.jpg

Birçok kişi tarafında basite alınan boya badana işi her deneyimsiz kişinin de anlayacağı gibi yapıldığında aslında hiçte kolay olmayan ve belli deneyim ve bilgi gerektiren bir iş olduğu bilinmektedir. Bu işi bilmeden yapanların yahut bu işi deneyim sahibi olmayan ustalara yaptırıldığında sonucun hüsran oluşundan dolayı meydana gelen zararın hem maddi hem de manevi olduğunu söylemek mümkündür.

Boya Badana Ustası-.jpg
Büyün bunlardan dolayı boya badana ustası tercih ederken ustanın işini yeterince yapıp yapamadığını anlamak için şunlara dikkat etmeniz gerekmektedir.

  • Ustanın daha önce yapmış olduğu işlerin resimleri, eski müşterileri, referanslar, varsa internet sitesi gibi işinde iyi olduğunu gösteren bilgilere mutlaka ulaşmalısınız. Aksi halde başınız ağrıyabilir.
  • Evinizi boyatacağınız usta, mutlaka sizi iyice dinliyor olmalı. Ne istediğinizden emin olmalı ve daha sonra pişmanlık yaşamamalısınız.

Boya ustası (3).jpg

  • Boya ustası yapacağı işte mutlaka temiz ve hijyenik çalışmalı. Boya’yı yapıp gerisine karışmam tipli boya ustaları sizi çok yorarak boya işleminden sonra günlerce temizlik yapmanız gerekebilir.
  • Boya işlemini daha düzenli yapabilmek için evinizdeki tüm mobilyaları bir alana toparlayarak üzerine muşamba örtmelidir.

Boya Ustası-.jpg

  • Boyayı yapacağı ve bitireceği tarihi tam olarak vermeli ve verdiği tarihte bitirmelidir.
  • Boya ustası duvar yüzeyi üzerinde var olan sıva işleri için ekstra ücret talep etmemelidir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler