Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Piyano Dersinin Çocuklar İçin Bilinmeyen Faydaları!

Müziğe ilgi duyan çocuklar genellikle farklı enstrümanları deneyerek kendilerini keşfetme eğilimine girerler.

Müziğe ilgi duyan çocuklar genellikle farklı enstrümanları deneyerek kendilerini keşfetme eğilimine girerler. Bu enstrümanların seçimi konusunda ise ailelerin çocukları yönlendirmesi büyük önem taşıyor. Genellikle ilk akla gelen gitar ya da bateri gibi enstrümanlar olsa da aslında piyano çocuklar için ciddi faydalar sunuyor. Neden çocuğumun piyano dersi alması gerekiyor sorusunun yanıtlarını açıklıyoruz.

Piyano Dersi Koordinasyonu Geliştiriyor!

Çocuğunuzun piyano dersi alması için okul dönemine girmesini beklemenize hiç gerek yok. Bu enstrüman miniklerin el – göz koordinasyonunu geliştiriyor. Dolayısıyla okula başladıklarında yazı yazma ya da çeşitli el becerileri kazanma konusunda hiç zorlanmıyorlar. Daha hızlı yazı yazmayı öğrenmeleri, parmaklarını rahatlıkla kullanabiliyor olmalarından kaynaklanıyor.

Bu enstrümanın bir diğer faydası da çocukların konsantrasyon süresini uzatmasıdır. Yapılan araştırmalar özel piyano dersi alan çocukların çok daha kolay odaklandığını ve konsantrasyonlarını daha uzun süre koruduklarını ortaya koyuyor. Çünkü bir yandan nota takibi yapmaları gerekiyor ve kendiliğinden odaklanmayı öğrenmeleri de hiç zor olmuyor.

Piyano Kursu Alan Çocukların İşitsel Becerisi Güçleniyor!

Ayrıca işitsel ve sözel açıdan becerilerinin bir hayli geliştiğinden de söz etmek lazım. Eğer çocuğunuzun işitsel olarak sesleri ayırt etmekte zorlandığını düşünüyorsanız piyano kursu almasını sağlayın. Kısa süre sonra kalabalıkta sizin sesinizi ya da okulda, gürültüde öğretmeninin sesini kolayca ayırt etmeye başladığını fark edebilirsiniz.

Çocuklara hızlı okuma becerisi kazandırmanın en keyifli yolu ise piyano eğitimi almasını sağlamak oluyor. Kitap okumayı sevmesini ve yaşıtlarından daha hızlı bir şekilde kitap okumasını isterseniz bu enstrümana daha sıcak bakmanızda fayda var. Enstrüman çalmayı öğrenmenin belki de en çarpıcı faydası, sayısal zekayı hatırı sayılır oranda geliştiriyor olmasıdır. Öğrencilerin fen bilisi ya da matematik gibi derslerde çok daha başarılı oldukları daha önce gözlemlendi. Eğer çocuğunuzun sayısal zekasının gelişmesini isterseniz sıklıkla problem çözmekten çok daha keyifli bir etkinlik olan bu enstrümana yönlendirebilirsiniz.

Piyano Dersi Fiyatları Nedir?

Bu noktada aileler fiyat araştırması da yapmaya başlıyor. Öncelikle bir kursa mı gitmeli ya da özel ders mi almalı sorusunun yanıtının aileler tarafından tespit edilmesi gerekiyor. Elbette piyano kursu fiyatları çok daha makul rakamları gerektiriyor. Özel ders ise bir miktar daha yüksek bütçe ayırmanız anlamına gelebilir. Aileler fiyat kadar, çocuklara bu dersi doğru şekilde verebilecek bir öğretmeni bulma konusunda da odaklanmalı!

Ancak bu noktada aslında uzun bir uğraş vermek gerekmiyor. Birebir piyano dersi veren öğretmenlere Ustamgeliyor.com adresinden hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Üstelik tamamı daha önce ders verdiği konusunda size referans gösterebilecek isimlerden oluşuyor. Aynı zamanda fiyat teklifi almanız da mümkün. Size gelen ders ücreti tekliflerini değerlendirerek en makul fiyatı sunan öğretmeni kolayca seçebilirsiniz. Böylece güvenebileceğiniz bir piyano öğretmeni bulmak için uzun uğraşlar vermenize de gerek kalmayacak.

Bu arada Ustamgeliyor.com adresine kayıtlı olan piyano öğretmenlerinin ilgili sertifika ve belgelere sahip oldukları bilgisini de sizlere aktaralım. Tamamen ücretsiz olarak faydalanılabilecek bu hizmet hakkında merak ettiğiniz soruların yanıtları için buraya tıklayabilirsiniz. Çocuğunuzun gelişimini desteklemek için hemen şimdi talep formunu doldurarak fiyat teklifleri alabilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler