Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Pencere modelleri; Olmazsa olmaz Ahşap pencere

Birçok malzemeyle kolaylıkla birleşebilen ahşap, pencere yapımı için en uygun malzemelerin başında gelmektedir.

Ahşap kullanımının ve yapılarının gelişmesi, kendine özgü bir ahşap işçiliği ortaya çıkarmıştır. Bu yapıların tamamlayıcı unsurları olan kapı ve pencerelerin yapımı da ayrı bir sanat dalı haline gelmiştir.

Ahşap dekorasyon uzmanlarca sağlık açısından sık tercih edilen doğal malzemelerden biri olup, Ahşap pencere, ahşap doğrama, ahşap panjur ile ahşabın sağlığı ve şıklığı açısından ev dekorasyonunda da bu tercihe yoğun rastlanmaktadır.

dekorasyon ustamgeliyor.jpg

Pencere modelleri sahip olduğu olumlu özelliklerinden dolayı, ahşap pencereler asırlardan beri çok fazla tercih edilmektedir. Özellikle son yıllarda rustik dekorasyon, vintage dekorasyon gibi modern ve eskiyi karıştıran dekorasyonlarda olmazsa olmaz parçalardan biri ahşap ürünlerdir. Bu ürünler kapı, pencere, zemin döşeme, mutfak dolabı gibi evin tüm gereçlerinde kullanılmaktadır.

shutterstock_743721613.jpg

Birçok malzemeyle kolaylıkla birleşebilen ahşap, pencere yapımı için en uygun malzemelerin başında gelmektedir. Değişen hava şartlarına uygun ahşap seçimi iyi bakım, gereği gibi kullanma oluşabilecek deformasyonları önlemektedir.

Diğer ürünlere nazaran maliyeti kimi zaman daha yüksek olan ahşap pencere hem daha sağlıklı hem de daha orijinal bir havaya sahiptir. Ahşap olan malzeme birçok modelde de üretildiği için model seçeneği birçok zevke sahip kişiye hitap etmektedir. Özellikle pimapen tipi tercih edilen Ahşap pencere açık ve koyu olmak üzere renk seçeneğine de sahiptir.

Yazlık ev.jpg


Sık tercih edilen ahşap pencere modelleri

Camlı pencere: En başta çam olmak üzere ireko, teak, sapelli, okaju, maun gibi ahşap malzemelerden istenilen modellere göre üretilip empenyelendikten sonra istenilen istenilen renkte boyanmaktadır.

Renk olarak mimar ve dekoratörlerin tavsiyesi orijinal rengi olarak kullanılması yönündedir. Daha uzun ömürlü olması için ve deformasyona uğramamasının yanı sıra pencere modelleri arasında ahşap pencerenin doğallığı yansıttığı için üzerinde renk değişikliğinin çok güzel görsellere sebep olmadığı kanısındadırlar.

bohem ev stili ustamgeliyor.jpg


Panjurlu ahşap pencere

Odanın iç kısmına açılan camlı pencere ortada sineklik ve dışa açılan iki kanatlı panjur modeli olup, başta çam olmakla birlikte ireko malzemelerden üretilip empenyelendikten sonra istenilen renkte boyanmaktadır.

Hem içeri hem dışarı açılan ahşap pencere fırınlanmış yerli çam veya ithal Sibirya Çamından üretilerek yine isteğe göre ister boyalı ister orijinal olarak üretilmektedir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler