Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Parke yaptıracakların dikkatine ahşap parke tercih edin çünkü…

Ahşap parke aynı şekilde kesilmiş tahta parçalarının belirli düzenle uygun yan yana getirilmesi ile oluşturulan bir zemin kaplama ürünüdür.

Ahşap parke aynı şekilde kesilmiş tahta parçalarının belirli bir düzene uygun yan yana getirilmesi ile oluşturulan bir zemin kaplama ürünüdür. Ahşap parkeler yapılacak ağacın sürtünmeye karşı dayanıklı, sert, reçinezi, budaksız ve çatlaksız renginin canlı ve parlak olması istenir.

Parke Ustası.jpg

Aynı zamanda ağacın 50 yaşından büyük olması parke yapımı için gerekli bir durumdur. Parke yapımında kullanılacak olan ahşabın rutubet oranı da oldukça önemlidir. Üretilen ahşap parkenin rutubet oranının en fazla %10 olması gerekir. Parkenin yüzeyleri ve yan kısımları da oldukça düzgün olmalıdır.

shutterstock_603393863.jpg


Ahşap parkenin kalitesini etkileyen etkenler

Ağacın sertliği, lif yapısı, doğal rengi ve çalışması parke kalitesini etkileyen faktörlerin başında gelmektedir. Parkenin kalitesi açısından, ürünün geometrik düzeni, tasarımı, boyutu, parke kalınlığına bağlıdır. Bu kalınlığa ise sistire kalınlığı adı verilir.

parke döşeme ustamgeliyor.jpg

Ahşap parke döşerken dikkat etmeniz gereken unsur parkenin rutubet fazlalığı veya azlığına göre parkenin genişleyip daralma ihtimalidir. Bu ihtimaller göz önünde bulundurularak işlem yapılmalıdır. Buna göre de döşenen parkenin duvarla arasında mutlaka 20 –25 mm kadar bir genişleme payı bırakılmalıdır. Fazla rutubetli alanlardaki parkelerin kabardığı sık görülen durumlardandır.

Parke ustası İzmir.jpg

Daha sonra bu boşluklar parke süpürgeliği ile uyumlu bir şekilde kapatılır. Parke zemine döşendikten sonra yüzeyine balmumu cilası ya da cilaları uygulanır.

parke fiyatları ustamgeliyor.jpg


Lamine parke

Lamine parke üst kısımdaki 3 mm doğal ağaç kaplamasıyla iç(alt) kısmın da bulunan talaş ve ağaç preslenmesi ile oluşturulan ve üretiminden cilalı olan, tüm köşeleri kiniş ve lambalı parke çeşididir.

  Parke ustası Ankara.jpg

Bu parkenin uygulanması ise zemin üzerine serilen ve 2-3 santim kadar kalınlığa sahip olan birbirine takılarak ve eklem kısımları birbirine yapıştırılarak uygulan parke çeşididir. Ahşap parke lamine parkeye nazaran çok daha dayanıklı olup, daha uzun ömürlü kullanıma sebep olmaktadır. Uzun ömürlü kullanılmasını istediğiniz zemin döşeminizi orijinal ahşap parke tercih ederek daha uzun yıllar kullanabilirsiniz.

parke ustası ustamgeliyor.jpg

Parke döşeme de hangisi olursa olsun oldukça önemlidir. Parke, döşenecek zemine mutlaka en az 2 mm yüksekliğinde olmalıdır. Parke kesinlikle duvara çivilenmez, vidalanmaz veya yapıştırılmaz. Aksine parkenin şişmesine önlem olarak döşenen parke şişmesine yönelik duval ile arasına 2mm bırakılmalıdır.

Parke döşemeye dair tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor.com'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler