Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Deniz yolu ulaşım neden dünya ekonomisini etkiler?

Deniz yolu ulaşımı, uluslararası olarak kullanılan ( Dünya üzerin de) en büyük ticaret ulaşım koludur.

Deniz yolu ulaşımı, uluslararası olarak kullanılan ( Dünya üzerin de) en büyük ticaret ulaşım koludur. Diğer ulaşım yollarının en önün de olan deniz yolu ulaşım da en sık kullanılma nedenleri şöyledir;

  • Yol yapım veya bakım gibi zaman alan ve uğraştırıcı işlerle uğraşılmaması.
  • Maddi olarak daha uygun olması.
  • Daha fazla yükün taşınması.
  • Taşınan ürüne bir zarar gelmeden uzun mesafelerce rahatça taşınabilmesi.

deniz-ulaşımı.jpg

Oldukça eski tarihlere uzanan deniz yolu taşımacılık,  ticaret konusunda oldukça eski bir tarihe dayalıdır. O zamandan günümüze kadar deniz yolu ulaşım sektörü oldukça hızlı bir şekilde değişim ve gelişime uğramıştır.

deniz ulaşımı.jpg


Geçmişten günümüze değişen deniz yolu ulaşımı

  • Küçük olan gemiler taşıma maliyetlerini de yükseltiyordu, artık gemiler büyüdü maliyetler azaldı.
  • Daha yavaş yol alan gemilerin hız kapasiteleri %90 oranında arttı.
  • Dünya ticaret filosu hızla gelişmeye devam ediyor
  • Uluslararası deniz ticaretin de her yükü taşımak için üretilen gemi sayısı hızla artmaktadır.

deniz-yolculuğu.jpg

Deniz ulaşımı tarihte ilk defa 19. Yüzyılda başlayıp düzenli ve aktif olarak 1816 yılında başlamıştır. O zamanlar yükler ve kişiler aynı gemilerde taşınırken belli zaman içerisin de yükleri taşımak için ayrı, insanları taşımak için ayrı gemiler icat edilmiştir.

deniz-yolcuğu-nasıl-yapılır.jpg

Günümüzdeki en yaygın taşınan maddeler arasında başı çeken petrol tanklarıdır. Gıda olarak taşıyıcılık yapan gemilerde ise özel soğutma sistemleri bulunur. Tarımsal yahut hayvansal gıdaların bozulmaması için şoklamam ve buz sistemleri ile gıdalar belli süre yol alabilirler.

deniz-ulaşımı-türkiye.jpg

Deniz yolu ulaşım ile gitmesi uzun sürecek olan veya bozulma, kırılma riski olan gıda veya cam hassas olan eşyalar hava yolu ulaşım ile yollanmaktadır. Hava yolu ulaşımın deniz yolu ulaşıma nazaran çok daha masraflı olması, yakıtının pahalı olması tercihin yalnızca özel zamanlarda yapılmasına neden olmaktadır.

deniz yolu taşımacılığı ustamgeliyor.jpg

Ekonomik olan deniz yolu taşımacılığın gelecekteki değerinin artması için çalışmalar olup aynı şekilde hava yolu taşımacılığa da aynı önem verilmektedir.

deniz-ulaşımı-istanbul.jpg

Ancak hava yolu taşımacılığın, deniz yoluna olan yüksek oranla misli daha pahalı olması geleceğin gözde taşımacılığının Deniz yolu ulaşımı olacağını göstermektedir. Aynı zaman da dünya ekonomisinde de oldukça büyük ve önemli bir yere sahiptir.

Nakliyat ve lojistik işleriniz için ihtiyacınız olan tüm ustalar Ustamgeliyor.com'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler