Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Özel ders verecek öğretmenin özellikleri ne olmalı?

Özel ders okuldaki öğrencilerin yeteri kadar anlayamadığı dersler konusunda aldıkları eğitime verilen addır.

Özel ders okuldaki öğrencilerin yeteri kadar anlayamadığı dersler konusunda aldıkları eğitime verilen addır. Belli başlı nedenlerden dolayı sınıf ortamında anlaşılamayan dersin en sık rastlanılan nedenleri şöyledir,

  • Öğrencinin sınıf içerisinde öğretmeni dinlememesi
  • Öğretmeni dinleyen öğrencinin, kalabalık sınıftan dolayı (30-40 kişilik) öğretmeni yeteri kadar anlayamaması
  • Öğrencinin dikkatini dağıtan (yakın çevresin) arkadaşları olması
  • Dersi anlatan öğretmenin anlattığı konuda branş olmaması ve yetersiz kalması
  • Öğrencinin sınava hazırlanması

İngilice özel ders.jpg

Bu tarz sebeplerden dolayı alınana özel ders ile her konuda çok daha öne çıkabilen öğrenciler genel olarak matematik özel ders ve İngilizce özel ders almaktadır.

özel ders fiyatları.jpg


Özel ders veren öğretmenin özellikleri nasıl olmalı?

Özel ders veren öğretmenler oldukça fazla olup yüzlerce branş ile ilgili ders veren öğretmen olmaktadır. Son yıllarda özellikle de üniversite öğrencilerinin özel ders vererek cep harçlıklarını çıkarttığı iş, kendine özgü özellikler taşımaktadır. Özel ders verecek olan öğretmenin özellikleri şöyle olmalıdır;

  • Ders verecek kişi mutlaka vereceği ders konusunda yeterli bilgi ve uzmanlığa sahip olmalıdır.
  • Vereceği derste uzman olan öğretmen, öğrenci ile dersten önce oturup konuşmalı ve analiz etmelidir.
  • Analiz ettiği öğrencinin mizacına, karakterine ve beklentisine uygun bir ders anlatma metodu seçmelidir.
  • Öğrenciye anlatacağı ders konusu üzerinde öğrencinin seviyesini ölçmeli ve en çok hangi bölümlerde sorun var bilmelidir.
  • Verilecek derste mutlaka öğrencinin çoğunlukla zayıf olduğu kısımlardan olmalı ve asla öğrencinin iyi olduğu konular üzerinde vakit kaybedilmemelidir.

Matematik özel ders fiyatları.jpg

Eğer dersi yaş olarak küçük bir çocuk alacaksa (1-2-3-4-5. Sınıf gibi) velinin çocuğu için özel ders alması konusunda oldukça dikkatli olması gerekmektedir. Örneğin özel ders talebiniz için size dönüş yapan öğretmen adayları ile yalnızca telefonda görüşmek yetmez yüz yüze ve veya cafe ortamında görüşerek konuşmanız en.

matematik özel ders ustamgeliyor.jpg

İlk görüşmede öğretmen adayının giysisi oldukça önemlidir. Size ve yapacağı işe olan saygısını gösterir. Aynı zaman da özel ders verecek olan öğretmenin sizin için yaşam alanınıza yakın bir yerde yaşaması, çocuğunuza vereceği ders esnasında yol yorgunu olmamasına, trafikte yaşadığı gerginliği ders verimine yansıtmamasına ve dönüş yolunu düşünerek derse adapte olamamasına neden olacaktır.

Özel derse dair tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor.com'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler