Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Öğrenciler için doğru yöntem ile ders çalışma teknikleri

Herkes başarıyı ister ancak herkes başarıya giden yolda yürümez. İşte başarılı olmak için doğru ders çalışma yöntemleri.

Tüm öğrenciler muhakkak ki başarılı olabilmek için çabalar. Ancak çoğu zaman yapılan yanlış ders çalışma yöntemleri ile çoğu zaman boşa zaman harcayarak verimsiz ders çalışırlar. Bu konu hakkında yapılan araştırmalarda başarısızlığın en büyük nedenleri olarak ders çalışmamayı değil de yanlış yöntemlerle verimsiz çalışmayı keşfeden uzmanlar uyarıyor. Ders çalışırken dikkat edilmesi gereken yöntemleri ise şöyle sırlıyor:

özel-ders-başarı.jpg

Doğru ders çalışma teknikleri

Verimli ve doğru bir şekilde ders çalışma teknikleri içerisinde ilk olarak hedef belirlemesi yer almaktadır. Kişi belli bir hedefi olmadan ilerleme katedemez ve amaçsızca çalışmak hiçbir zaman başarı getirmez. Kişinin amacı davranışlarını başlatır, davranışları ise neticeye ulaşmasını sağlar. Çalışacağınız bir ders amacınıza uygunsa çalışırsınız ancak değilse bu yalnızca zaman kaybıdır.

ders-çalışmak.jpg

Hangi dersin ne zaman ve ne kadar çalışacağınızı da önceden belirlemiş olmanız yani programlı hareket etmeniz ciddi başarılar elde etmenizi sağlayacaktır. En büyük başarılara imza atan kişilerin başarı hikâyeleri incelendiğinde mutlaka plan ve programlı çalışma göze çarpmaktadır. Programlı ve belli hedefe doğru ders çalışmak oldukça verimli sonuçlara götürürken aynı zamanda çalışma esnasında belli aralıklarında verilmesi mutlaka gereklidir.

Verimli-Ders-Çalışma-Teknikleri-.jpg

En sık yapılan hatalardan biri olan ve aralıksız çalışmanın başarı olduğu düşünülen bu durum aslında kişinin belli bir süre sonra tüm algılarının kapanacağı gerçeğine ters düşmektedir. Kişi 1 saat boyunca verimsiz bir şekilde çalışacağına 30 dakika boyunca odaklanarak çalışmalıdır.

yazarak-çalışma.jpg

Çalışma esnasında yalnızca kitabı okuyarak geçmek de yine doğru olmayan tekniklerdendir. Kişi çalışırken mutlaka özel bir not defteri, not kâğıtları ve mümkünse fosforlu kalemleri olmalı ve bunları kullanarak çalışmalıdır. Önemli kısımları yazarak çalışmalı ve kitap üzerinde önemli kısımları fosforlu kalem ile işaretlemelidir.

ustamgeliyor-özelders.jpg

Daha sonra aldığı notlara bakarak ve kitap üzerinde işaretlediği kısımları tekrar gözden geçirerek konu tekrarı yapmış olur ve bu şekilde bilgiler Zihine çok daha kalıcı şekilde yerleşir. Son olarak ise çalıştığınız ders her ne olursa olsun kodalama işlemini kullanarak zihninizde tüm bilgilerin değil de gerçekte önemli olan bilgilerin yer etmesine yardımcı olmuş olursunuz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler