Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Şekerli besinlerin hayatınızdan çıkması şart!

Herkesin çok sevdiği tatlıların ve şekerlerin, fazla miktarda tüketildiğinde vücut açısından oldukça fazla zararı vardır.

Tatlı çoğunlukla kadınlar için vazgeçilmez besinler arasında başı çekmektedir. Fazla miktarda tüketilen tatlının vücut açısından oldukça fazla zararı vardır. Şekerli besinler bu denli lezzetli olması bizi hasta olmaya teşvik ediyor ancak fazla tüketilen tatlının hastalıklara davetiye çıkartması şekeri artık azaltmamız gerektiğinin bir belirtisidir.

sekerli-besinler-beyin-fonksiyonlarini-zayiflatiyor.jpg


İşte şekeri az yemenin yolları:

Siz kendinizi tam bir tatlı bağımlısı olarak görüyorsanız, ilk olarak şeker tüketiminin insan vücudu için ne kadar zararlı olduğunu kendinize sık sık hatırlatmanız gerekmektedir. Ancak bu durumda şekeri aniden kesmeniz sizin için doğru bir yöntem olmayacaktır.

şekerli-besinler.jpg

Bundan dolayı vücudunuza şeker alımını yavaş yavaş azaltmanız gerekecektir. Yemiş olduğunuz yemeklerin, tatlıların şeker miktarlarında azar azar azaltacak şekilde değişiklikler yaparak şekerin hayatınızdaki baş rol oluşunu değiştirebilirsiniz.

şekerli-besinlerin-zararları-ustamgeliyor.png


Sevdiğiniz tatlılardan birden uzaklaşmayın!

Diyette olan kişinin yemeyi biraz fazla kaçırdığında hissettiği gibi, tatlıyı biraz fazla kaçırdığınızda kendinizi hemen kötü hissetmeyin. Çok sık olmasa da arada bir yiyeceğiniz çikolata dilimlerinin ( aşırıya kaçmadan) vücudunuza aşırı derecede zararı olmayacaktır.

şekersiz tatlılar.jpg

Çok sevdiğiniz tatlıları, yemekleri, şekerleri her gün bol bol yemek yerine zamana bölerek yavaş yavaş tüketmeye özen gösterin.

şekersiz-beslenme-planı.jpg


Ne yediğinizi bilin

Yediğiniz besinlerin içinde ne bulunduğunu ve kaç kalori olduğunu mutlaka bilin ve gelişi güzel tüketimden her zaman uzak durun. Marketten, bakkaldan aldığınız paketli gıdaların üzerini muhakkak okuyun ve vücudunuza ne kadar şeker aldığını bilin. Aşırılıktan korunmak için tükettiğiniz besinlerin içeriğini bilmeniz şarttır. Eğer siz de bilinçli tüketici olmak istiyorsanız mutlaka paketleri okuyun.

şekersiz-beslenme.jpg

Şekerin insan vücuduna zararı da oldukça sıkı bir şekilde araştırın. Böylece şekerden uzak durma isteği mutlaka sizi saracak ve böylece çok daha bilinçli bir tüketici olacaksınız.

şeker.jpg


Şeker eklenen besinlere
dikkat

İşlenmiş olan ve sonradan şeker eklenmiş olan besinleri tüketmemek için elinizden geleni yapın. Vücut sağlığınızı tehdit eden bu besinler yerine çok daha doğal besinler ile beslenmeye özen gösterin. Örneğin: Pekmez, bal, tarçın, akçaağaç şurubu, hurma, gibi doğal şekerli besinlerden faydalanarak yapay olan ve sağlığı ciddi şekilde tehdit eden ürünlerden uzak durmuş olursunuz.

Tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler