Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Muhasebe kursu ile muhasebeci olmak ister misin?

Muhasebe eğitiminin ve prosedürlerinin iyi yapılması her işletmenin veya organizasyonun önemli ihtiyaçlarından biridir.

Muhasebe eğitiminin ve prosedürlerinin iyi yapılması her işletmenin veya organizasyonun önemli ihtiyaçlarından biridir. Yatırımcılar, çalışanlar, alacaklar, tedarikçiler ve diğer paydaşlar muhasebe alanıyla sürekli bağ halindedir.

ön muhasebe ustamgeliyor.jpg

Muhasebenin ilke ve uygulamaları, şirketlerin iş yapış şekillerini de tasarlamaktadır. Muhasebe kursu, hem muhasebe biriminde çalışanlar, hem üst düzey yöneticiler, hem de iş verenler için çok önemlidir. Muhasebeci olarak çalışanlar için mesleğin tüm içeriklerini öğrenebilecekleri bir program olan muhasebe kursu bu mesleği yapanlar için mutlaka gidilerek tamamlanması gereken bir programdır.

muhasebe işi ustamgeliyor.jpg

Genel muhasebe eğitimi, mesleğin inceliklerini ve detaylarını öğrenebilecekleri bir program olup bu eğitim programını başarıyla tamamlayan öğrenciler muhasebe mesleğinin gerekli tüm inceliklerini ustaca öğrenmiş olur.

muhasebeci.jpg


Ön muhasebe nedir
 ?

Ön muhasebe işletmelerin temel muhasebe işlemlerini takip etmektir. Bir işletmenin nakit parası, müşterileri işleri, çek ve senet işleri, stoklar, banka hesapları gibi temel unsurlarının kayıtlarını ve bunların hareketlerini takip etmek için kullanılan sistemin adıdır.

muhasebe kursu ustamgeliyor.jpg

Ön muhasebede yapılan temel işlemler;

- Kasa hesap takibi

- Müşteri (cari) hesabı ve takibi

- İrsaliyefatura işlemleri

- Stok giriş ve çıkış takibi

- Müşteri çek senet takibi

- İşletme çek senet takibi

- Banka hesap takibi

muhasebe kursu fiyatları ustamgeliyor.jpg

Ön muhasebe tutmak aslında tam anlamıyla işletmenin muhasebesini tutmak anlamına gelmez. Bir firma yahut işletmenin gelir gider ile ilgili belgelerini deftere kaydetmek, devletle olan gelir gider kayıtlarını tutmak ( ssk vs..) gibi.

Serbest muhasebe, mali müşavirin görevidir.

ön muhasebe.jpg


Ön muhasebe
nasıl öğrenilir?

Ön muhasebeyi öğrenebilmek için yukarıda belirttiğimiz maddeleri yapabilmek, bu mesleği yapabilmeniz için yeterlidir. Bu temel unsurlarla takip edilerek muhasebe işlemleri yapılabilir. Bu temel işlemlerin takibi oldukça kolaydır.

Örneğin; Kasa hesap takibinde işletmenin günlük gelir ve giderleri deftere not edilerek günlük gelir gider hesaplanır. Yahut işletmenin birlikte çalıştığı müşterileri takip edilir.

muhasebeci ustamgeliyor.jpg

İşletme müşteriye mal, hizmet satar ve işletmeye borçlanılır. Cari hesap takibinde alacaklar ve verecekler takip edilir.

İşletme mal ya da hizmet sattığında fatura kesilir, mal veya hizmet aldığında ise fatura alınır. Şirketin ön muhasebesini yapan kişi ise gelen gidenleri kesilen faturalardan takip ederek fatura irsaliye işlemlerini yapmış bulunur. Ön muhasebe işleri bu ve bu tarz olup hemen hemen temel eğitimi olan herkesin yapabileceği bir iştir.

Muhasebe eğitimi için ihtiyacınız olan en iyi uzmanlar Ustamgeliyor.com'da. 

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler