Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Matematik özel dersle bir adım önde ol

Matematik doğru akıl yürütmeyi öğreten, doğru hüküm vermeyi sağlayan bir bilim dalıdır.

Matematik doğru akıl yürütmeyi öğreten, doğru hüküm vermeyi sağlayan ve eleştirici yollardan düşünme yeteneği sağlayan bir bilim dalıdır. Genel olarak sevilmeyen ve zihni zorlayan bir ders olarak bilinen matematik dersinin öğrenci üzerinde amaçları vardır.

matematik özel ders.jpg


Matematikte genel amaçlar şöyledir:

1) Günlük hayat içerisinde karşılaştığı problemi çözerken, var olan koşulları en doğru şekilde değerlendirmek.

2) Düşünce de mantığı ön plana almak.

3) Soyutlama yapma alışkanlığı aşılama ve zihinsel üretkenliği arttırma.

4) Sezgisel düşünme yeteneği ile özelleştirme ve genelleştirme algısı sağlama.

5) Var olan bir problemin tek bir yolla çözülmesi yerine birçok çözüm yolu olabileceği algısı oluşturmak ve zihnen farklı düşüncelere de açık olabilme.

matematik özel ders ustamgeliyor.jpg

Matematik konu anlatım ile yapılacak işlemin inceliklerini ve yöntemlerini öğretilirken bu öğretinin kalabalık bir sınıfta yapılması, algılamada yaşanacak zorlukların oluşmasına neden olabilir.

ilkokul matematik özel ders ustamgeliyor.jpg

Rahat ve kolay algılanması için oldukça az dikkat dağıtan bir ortamda anlatılması, öğrencinin işini oldukça kolaylaştıracaktır. Oldukça adapte olunması gereken bu bölüm sesli ortamlarda anlama yetisinin oldukça düşmesini, hatta çoğu zaman hiç verim alınamamasına sebep olacaktır. Bu durum Matematik özel ders alımının %80'lere kadar yükselmesine neden olurken, Matematik öğretmeni konusunda da oldukça seçici olunmasının da ihmal edilmemesi gerektiğini göstermektedir.

lise matematik özel ders.jpg

Aksi halde harcanacak zamanın ve ödenecek fiyatın boşuna gitmesi kaçınılmaz olacaktır. İyi bir matematik öğretmeni ile bire bir işlenen dersin verimi öğrenciyi kısa sürede büyük başarıya ulaştırırken öğrenci ilk önce genel matematik bilgisine hakim olacak daha sonra ise matematikte eksik olduğunu düşündüğü konuda gelişme yaşayacaktır.

ilkokul matematik özel ders.jpg

Matematik özel ders ile alanında hakim olan matematik öğretmeni, öğrencinin eksik olduğu konuların analizini yaparak öğrenciye özel bir ders programı çıkarır. Böylece kalabalık sınıfta matematik konu anlatım ve problem çözüm yapıldığı esnada algılayamadığı konuyu özel ders sayesinde çok daha iyi kavrayarak başarıyı yakalar.

lise matematik özel ders ustamgeliyor.jpg


Lise döneminde matematik öğrenmenin amacı:

*Doğru düşünme yetisini kazandırarak, kuralları öğretme,

*Birçok çeşitli meslek için öğrenciye gerekli olacak matematik kültürünü verme,

* Bağıntı, küme, sıralama, fonksiyon kavramlarını ve önemini kavratma,

*Doğa olaylarının matematikle olan bağlantısını öğretme, kavratma, gibi birçok nedenle matematik öğretimi yapılmaktadır.

Matematik özel ders için ihtiyacınız olan en iyi uzmanlar Ustamgeliyor.com'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler