Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Marka tescili neden gereklidir?

Bir işletmenin ürünlerini diğer işletmelerin ürünlerinden ayırmak için koyduğu isme marka denir.

Marka ; Bir işletmenin ürünlerini diğer işletmelerin ürünlerinden ayırmak için koyduğu isme marka denir. Bu yalnızca bir isim değil amblem, sözcük, anlam ifade etmeyen harfler de olabilir. Bir anlamı olmayan çizim yahut bu tarz nitelikleri taşıyan bir kombinasyon da olabilir.

patent alma.jpg

Markanın kendi ürününüze, diğer firmalardan ayırt edici olması için verilen bir isim, harf, biçim, sözcük olduğunu söyledik, bu markaların da yetkili kurum ve kuruluşlar ile tescil ettirilmesine bir diğer deyişle kayıt altına alınmasına Marka tescil denmektedir.

marka tescili alma.jpg

Her yıl binlerce taklit ürün ya yurt dışından ülkemize geliyor, ya da üretiliyor. Bu tarz hak ihlaline karşı marka tescili yaptırmış olan bir kurum, Türkiye içerisinde kendi alanında markasının adını kullana kişilere yönelik 556 KHK'ye göre dava açabilmektedir.

marka patent alma ustamgeliyor.jpg

İsim tescil başvurusu yapıldıktan sonra 10 yıl süren bir süreç içerisinde, markanızı özellikle aynı sektör içerisinde bir başkasının kullanması engellenecektir. İsim tescili ile kurumsal varlığınız resmi olarak tescillenmiş olacaktır. .tr uzantılı web sitesi adresi kullanım hakkı size ait olacaktır.

marka tescili.jpg

Herhangi kurum veya kuruluşların markanızı taklit durumunda, hukuki yaptırım haklarınız olacaktır. E-ticaret veya tabela gibi adımlarınız güvence altına alınacaktır. İsim tecili yaptırdığınız markanızın başında ( Register ) işareti ile kullanım ve tescil beyanı da mümkün olacaktır.

marka patenti.jpg


Marka tescilin avantajları nelerdir?

- Kurmuş olduğunuz markanızı tescilletmeniz, insanların markanıza güvenmesini sağlar ve herhangi taklit edilme durumunda hukuki yaptırım hakkınızın olmasını sağlar.

-Firmanızı elit kılar. İmajınızı korur.

-Firmanız deneyim kazandıkça, geçmişe baktığınızda yapmış olduğunuz en iyi yatırım olur. Marka firmanıza değer kadar.

- Firmanızın prestij kazanmasını sağlar, yapılan araştırmalara göre tüketici en çok markası oturmuş ürünler tercih ediyor.

marka patenti ustamgeliyor.jpg


Patent nedir?

Patent bir buluşu tasdik eden, onay veren belgedir. Seri olarak üretilecek bir malın, belirli kurallara uygun olarak sadece ilk imalatçı tarafından üretilmesi ve bu buluşun çalınmamasından, taklit edilmemesinden dolayı alınan bir önlemdir.

Buluş için verilen patent, sinai mülkiyet hakkına girmektedir. Yani, bir buluşu veya tasarımı ( daha önce yapılmamış) özgün bir çalışmayı bulan kişinin bulmuş olduğu şey hakkında ticari hakkıdır.

Patent ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor.com'da. 

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler