Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Mantolama sistemi yaptırmadan önce bilmeniz gerekenler

Mantolama uygulaması tüm konut tiplerine uygulanabilen ve uygulandığı mekânı yazın sıcaktan kışınsa soğuktan koruyan bir işlemdir.

Mantolama uygulaması tüm konut tiplerine uygulanabilen ve uygulandığı mekânı yazın sıcaktan kışınsa soğuktan koruyan bir işlemdir. Yeni sistem konut yapımında mutlaka kullanılan mantolama sistemi, eski konutlarda bulunmadığı için sonradan da uygulanması mümkün olan bir işlemdir.

Dış cephe mantolama Antalya.jpg

Dış cephe mantolama diğer bir deyişle dış cephe yalıtımı için Türkiye'de son yıllarda uygulanmaya başlanan bu işlem Avrupa ülkelerinde standart hale gelmiş ve enerji tasarrufu amaçlı olarak uzun yıllardır kullanılmaktadır. Mantolama konutların ısıtma ve soğutma maliyetlerini dengeleyen bir sistem olup, maliyetin büyük oranda azalmasını sağlar.

Dış cephe mantolama Bursa.jpg

Mantolama dış cephe yalıtım sistemleri sayesinde yapıtlarda korozyon problemi yaşanmaz ve iyi bir manto sistemi konutun ömrünü uzatır. Isınmak ve serinlemek amaçları ile kullandığımız klima, kombi gibi cihazların enerjilerinin %55'e düşmesini sağlar.

Dış cephe mantolama İstanbul.jpg

Mantolama yapılırken, kolonlar, kirişler, duvarlar, pencere merkezleri komple mantolanıp ve tüm yapı tamamen koruma altına alınmalıdır. Sağlıklı ve nefes alan bir soğutma sağlayan mantolama sistemi, rutubet ve küf oluşumunu önler, yok eder. Duvar iç sıcaklığının, oda sıcaklığına yakın olması sayesinde mantolama hava hareketini ortadan kaldırır, sıva bozulmasını, boya kabarmasını engeller.

Dış cephe mantolama Kocaeli.jpg


Usta ellerin yapması gereken bir işlem;

Dış cephe yalıtımı uygulaması için deneyimli ve hatta bu iş ile ilgili eğitim sertifikası almış usta kişiler işlem yaparsa, alınacak sonuç çok daha iyi olacaktır. Mantolama işi oldukça önemli bir uygulama olup belli bir eğitime sahip olmayan kişilerin yapamayacağı bir işlemdir.

Dış cephe mantolama ankara.jpg

Dış cephelere olduğu gibi ev içinde de yapılan bu uygulama çift taraflı olarak da uygulanan bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde evinizin değeri artar ve daha uzun ömürlü tadilat yaptırmadan kullanmanıza öncülük eder. Özellikle rutubet alma olanağı olan konutlarda bölgeselde uygulanan mantolama işlemi, rutubetten koruyarak çocuklar için oldukça sağlıklı alanlar oluşturur. Var olan rutubetin mantolama işleminden sonra bittiğini görebilirsiniz.

Yalnızca rutubet önleyici boyalarla, rutubet ve küf oluşumundan kurtulacağı söylense de mantolama işlemi yapılmadan boya yeterli bir çözüm olmayacaktır.

Dış cephe mantolama İzmir.jpg

Kullanacağınız malzemeler kaliteli olursa çok daha uzun ömürlü kullanabileceğiniz gibi, kullandığınız süre zarfında da çok daha verimli sonuçlar alırsınız. Dış cephe mantolama da yapılacak işlem binanın şekline göre değişmektedir. Mantolama yapılmadan önce mühim olan hangi malzemenin kullanılacağıdır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler