Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Küçük koridorları geniş gösterecek dekorasyon önerileri

Ev dekorasyonunda en az özeni gören koridor dekorasyonunun insan psikolojisindeki yerine inanamayacaksınız!!

Evinizi dekore ederken sizde en az önemi koridora verenler arasındaysanız oldukça yanlış bir dekorasyon yolu izlediğinizi bilmelisiniz. Ev içerisinde salon dekorasyonu, yatak odası dekorasyonu, çocuk odası dekorasyonu, mutfak dekorasyonu derken evin her odası ayrı ayrı ve özenle dekore edilmektedir.

dekorasyon.jpg

Oysa evin dışarıdan girildiği anda ilk göze çarpan alanı olan koridorlar, aslında eviniz hakkında ilk izlenimin oluşmasını ve olumlu yahut olumsuz bir algı yansıtmasına sebep olmaktadır. Aynı zamanda stresli geçen bir günün ardından evinize girer girmez sizi ilk karşılayan mekân da yine evinizin koridorudur.

ev dekorasyonu-koridor.jpg

Koridor dekorasyonu bilinçli ve pozitif bir enerji saçan bir şekilde dekore edildiğinde, stresli bir günün ardından evinize girdiğinizde rahatlatan ve gevşeten bir enerji ile iyi hissetmeniz mümkün. Tam tersi dar, karanlık ve özensiz bir koridora girmeniz sizi mutlu etmezken bunaltıcı bir enerji vermesi de kaçınılmaz bir durumdur.

koridor-dekorasyonu-ustamgeliyor.jpg

Ev dekorasyonu yaparken, evin en az diğer alanları kadar önemli olan bir ve dekorasyonunda özenli olunması gereken alanlar içerisinde olan koridor dekorasyonu için ilk olarak mekânın boyutuna bakarak bir alan düzenleme yapmanız gerektiğini sakın unutmayın. Dar ve küçük bir alana ayakkabı dolabı, giysi askılığı gibi dolaplar koyarak iyice bunaltıcı ve kalabalık bir alan algısı oluşturmayın.

dar-koridor dekorasyonu.jpg

Dar olan bir koridora sahipseniz, mutlaka alanı tamamen boşaltarak açık renk veya hasır örgü ile örülmüş bir kilim, halı serin. Duvarlarını beyaza boyamanız gereken koridorunuz eğer ışık almayan kör bir noktada ise mutlaka ekstra ışıklandırma sistemleri ile hem ışık hem de dekore edin. Koridorunuzun bir köşesine koyabileceğiniz uzun ayaklı bir abajur olabilir Yahut tavana gömdürerek hem şık hem de etkili bir ışığa sahip olabileceğiniz spot lambalar olabilir.

dar-koridor-dekorasyonu.jpg

Duvara asacağınız canlı ve açık renklerde olan bir tablo ve tablonun hemen üzerine taktıracağınız bir spot ışığı da evinizde özel bir görüntü oluşturan koridorunuzun tüm ev dekorasyonu çok daha estetik bir havaya sokacaktır. Aşırı dar koridorlarda çözüm olarak büyük aynalar kullanıldığında koridorunuzun çok daha geniş göründüğünü göreceksiniz ve son olarak eğer koridorunuz küçükse asla kalabalık gösterecek mobilya, halı çerçeve gibi materyaller kullanmayın. Boş alanı, beyaz renk, ayna ve ışıklandırma sistemi ile dekore edin.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler