Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Klimaların tam performans çalışması nasıl sağlanır?

Yaz yaklaştı, hava sıcaklıkları hızla artıyor ve her yıl yaz aylarında klimalara olan talepler aynı orantıyla artmaya devam ediyor.

Yaz yaklaştı, hava sıcaklıkları hızla artıyor. Her yıl yaz aylarında klimalara olan talep de aynı şekilde artıyor haliyle. Klimayı aldıktan sonra verimli bir şekilde çalışması için yapmanız gerekenleri listeledik.

Klimalar artık evlerin ve işyerlerinin olmazsa olmazı haline geldi. Yaz aylarında artan bunaltıcı hava sıcaklıkları nedeniyle hiç değilse kapalı alanlarda serinleyebilmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu yüzden ihtiyaç duyduğumuz klimalar, uzun süredir ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Ne var ki, birkaç gün önce almış olsanız da, yıllardır kullanıyor olsanız da klimanızın tam performansla çalışabilmesi için yapmanız gereken şeyler var. Bunlardan esas önemli olanlar ise, gözden kaçabilecek kadar basit ve uygulanması kolay olan birkaç küçük ayrıntı aslında. Sizin için, klimanızın performansını güçlendirebilecek ve evinizi serin tutmanızı sağlayabilecek önerileri derledik.

shutterstock_28625992.jpg

  1. Güneş ışığına hayır

Eve giren güneş ışığı, ortamı doğrudan ve çok hızlı bir şekilde ısıtır. Bu nedenle, pencerelerden güneş ışığı girmesini güneşlikler yardımıyla engelleyin. Eğer eviniz bahçeliyse, bahçeye birkaç ağaç ekerek doğal ve sağlıklı bir gölgelendirme elde edebilirsiniz.

shutterstock_465872273.jpg

  1. Pencereleri kapatın

Klima açık olmasına rağmen pencereleri de açık tutarak evin serinlemesini beklemek oldukça yanlış. Araç içerisinde buna dikkat edilmesine rağmen, ev ve iş yerlerinde hala aynı hataya düşülmesi şaşırtıcı. Pencerelerin açık olması içerdeki havanın nemlenmesine ve ısınmasına neden olur. Klimanın çalışma prensibi ise nemi almaktır. Eğer nemli havanın kapalı alana girmesine izin verirseniz, klima bu havayı dışarı atmakta zorlanacaktır.

shutterstock_311055962.jpg

  1. Yoğuşma ünitesini yalnız bırakın

Dış cephede bulunan yoğuşma ünitesinin etrafının açık tutulması, biraz önce bahsettiğimiz nemli havanın dışarı atılmasının en önemli adımıdır. Ünitenin etrafında havanın dışarıya atılmasını engelleyen bitkilerin ya da cisimlerin bulunmaması ve buna uygun bir şekilde kurulması gerekiyor.

shutterstock_290444324.jpg

  1. Hava filtresini kontrol edin

Klimayı aldığınız firma, bu konuda size gerekli bilgiyi verecektir. Önerilen aralıklarda –ki bu genellikle bir ay ila üç ay arasında değişiyor- klimanızın hava filtresini ya değiştirin ya da temizleyin.

shutterstock_539810182.jpg

  1. Eğer evde biri yoksa

Evde değilseniz birinci maddede bahsettiğimiz gibi güneşlikleri ve pencereleri kapatarak klimayı 31 dereceye ayarlayın. Eve geri döndüğünüzde birkaç dakika çok sıcakmış gibi gelse de, aslında ortamın ne kadar serin ve sağlıklı bir havaya sahip olduğunu fark edeceksiniz.

shutterstock_512958157.jpg

  1. Bakım

Klimanın özellikle hava filtresine ve yoğuşma ünitesine dolabilecek tozları, polenleri ve bunun gibi tıkanma yaratacak etkenleri düzenli olarak servis çağırarak bertaraf etmelisiniz.

Klima bakımı, klimanın düzgün bir şekilde çalışması ve tam performansla ortamı iklimlendirebilmesi için en önemli etkendir. Ortamın klimanın efektif olarak çalışması için yeterliliği tek başına pek bir şey ifade etmez. Bu nedenle klima üreticisinden alınan talimatlar doğrultusunda bakımı yapılmalı.

Usta elleri sizinle buluşturan Ustamgeliyor.com’dan klima bakımı için hemen teklif alabilir, klima bakımını uygun fiyatlarla ve zahmetsiz bir şekilde ustalara bırakabilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler