Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Kışın üşümemek için doğru kalorifer tesisatı!

Kalorifer tesisatı hafife alınan fakat hem maddi hem de manevi olarak oldukça önemli bir husustur.

Kalorifer tesisatı hafife alınan fakat hem maddi hem de manevi olarak oldukça önemli bir husustur. İyi yapılmayan bir tesisat sonucu iyi ısınmayan kaloriferler, ısıyı az vererek hem gereksiz yüksek fatura ödemenize neden olur hem de kışın gereksiz üşümek zorunda kalmanıza neden olur.

kalorifer peteği ustamgeliyor.jpg

Bu sorunların kökeninde ise en başta doğru yapılmayan bir tesisat sistemi yatmaktadır. Kalorifer tesisatı yapılırken en önemli konu tesisatçı tarafından döşenen boruların gidiş yönlerinin doğru belirlenmesidir.

kalorifer arıza ustamgeliyor.jpg

İyi bir tesisat sistemi kurmak için olabildiğince az kıvrımlı tesisat borusu kullanmak, dirsek kıvrımı oldukça az kullanarak düz ve uzun yollar tercih etmek, ısının dirsek ve kıvrımlardan etkilenmeden (ısıyı kesmeden) direk peteğinize ulaşması ve daha net bir ısıya sahip olmanızı sağlamaktır.

kalorifer.jpg

Isı kaybı yaşamamak için petek seçimi de önemli bir noktadır. Radyatör ( petek) seçimi odanın büyüklüğüne küçüklüğüne göre değişim göstermelidir. Büyük ebatlardaki bir odaya odayı ısıtacak büyüklükte bir kalorifer peteği konmalı fakat iki büyük petek konmamalıdır. Normal büyüklükteki bir odaya iki büyük petek koymak gereksiz sıcak ve maliyet anlamına gelmektedir.

kalorifer tesisatı.jpg

Aynı şekilde büyük odaya küçük petek konması da ısınamamaya sebep olacaktır. Kalorifer tesisatında dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise kombi yerinin seçimidir. Kombi yerinin seçilmesinde dikkat edilmesi gereken en önemli konu banyoya veya mutfağa yakın bir yer seçimidir.

kalorifer tesisatı ustamgeliyor.jpg

Çünkü kombi mutfağa ya da banyoya uzak olursa o kadar enerji harcar bu da su sarfiyetinin artmasına neden olur. Kombi sıcak suyu ulaştırmak için daha fazla çalışacağı için faturanızda bir o kadar kabarık gelecektir. Bu nedenden dolayı kombi yeri seçimi önemli konulardan biridir.

kalorifer tamiri.jpg

Aynı zamanda kombi kapasitesi seçimi, evinizin büyüklüğü ile eşit oranda olmalıdır. Aksi takdir de kombinizden istediğiniz verimi almanız pek mümkün olmayacaktır.

kalorifer tamiri ustamgeliyor.jpg

Aynı zamanda her son bahar döneminde çağıracağınız tesisatçı yardımıyla peteklerinizi temizleterek, ısı kaybının azalmasını engellemelisiniz. Peteklerinizin içindeki kirleri su ve pası temizleyerek bir pas önleyici takacak olan tesisatçının da deneyimli olması peteklerinizin tam anlamıyla temizlenmesi anlamına gelmektedir.

kalorifer arıza.jpg

Bu işlem her yıl düzenli yapılmadığı sürece yüksek ayarda yanan kombinizin petek yeterince ısıtmadığı için hiç bir faydası olmaz. Yüksek gelen faturaları ısınamadığı halde ödeyenlerdenseniz mutlaka düzenli kalorifer peteği temizliğinizi yaptırmalısınız.

Kalorifer tesisatı için ihtiyacınız olan tüm ustalar Ustamgeliyor.com'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler