Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Kimyasal Ürünler Kullanmadan Ev Temizliği Mümkün mü?

Ev temizliği yaptığımızı zannederken aslında kendimizi zehirlediğimizin farkında mısınız?

Ev temizliği yaptığımızı zannederken aslında kendimizi zehirlediğimizin farkında mısınız? Temizlik malzemeleri içerisinde kullanılan kimyasal maddeler birçok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Bu sebeple tamamen doğal olan temizlik maddelerini kullanmamız en doğru yöntem olacaktır. Bunların neler olduğunu merak ediyorsanız yazımızda bulabilmeniz mümkündür.

shutterstock_573913471.jpg

Sirke

Her türlü zemin ve yüzeyde kullanılabilecek olan ve tamamen doğal olan sirke özellikle yağ lekeleri ile başa çıkmada son derece etkilidir.

shutterstock_410218546.jpg

Arap Sabunu

Sadece su ile karıştırmanız en iyi parke temizleyicisini elde etmeniz için yeterli olacaktır.

Karbonat

İyi bir beyazlatıcı olan karbonat aynı zamanda kötü kokuları da önlemesi sebebiyle son derece çok tercih edilen bir ürün olmaktadır. İsterseniz karbonatı tek başına da kullanabilir isterseniz de sirke ile karıştırarak kullanabilirsiniz.

Esans Niyetine Bitkisel Yağ

Güzel koku elde etmek için parfüm kullanmak yerine doğal bitkisel yağlar ile temizlik malzemenizi karıştırmanız yeterli olacaktır.

1911.jpg

Boraks

4 litre kaynamış suya ilave edeceğiniz ¾ bardak boraks sayesinde sizler de kendi ilacınızı üretebilirsiniz. Ayrıca boraksın en önemli özelliği de küflenmeyi önlemesidir.

Mısır Nişastası

Halı lekeleri üzerine mısır nişastası döktükten sonra bir saat bekleyip elektrikli süpürge ile çekmeniz halinde oldukça etkili sonuçlar elde edebileceksiniz.

shutterstock_586293605.jpg

Kaya Tuzu

Çıkmak bilmeyen lekeleri sert bir şekilde ovmak yerine kaya tuzu serperek ıslak bez veyahut da sünger kullanarak kolay bir şekilde lekelerden kurtulabilirsiniz.

798.jpg

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler