Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Keman Kursuna Kaç Yaşında Başlanmalı?

Aileler çocuklarının çeşitli enstrümanları çalmayı öğrenmesini ve kendilerini farklı alanlarda da yetiştirmesini istiyor.

Aileler çocuklarının çeşitli enstrümanları çalmayı öğrenmesini ve kendilerini farklı alanlarda da yetiştirmesini istiyor. Çocukların da ilgi gösterdiği enstrümanlar arasında keman da var. Ancak bu enstrümanı çalmayı öğrenmek için çocukların kaç yaşına olması gerektiği de pek bilinmiyor. Konuya bir açıklık getirmek gerekirse, keman kursu için çocukların 6 yaşında olması yeterlidir. 6 yaşına gelen tüm çocuklar bu enstrümanı tutmayı ve çalmayı öğrenebilirler.

Ancak elbette daha büyük olan çocuklar da kursa başlayabilir. Miniklerin keman kursu alarak enstrümanı çalmayı öğrenmesi için mutlaka 6 yaşında ders almaya başlamış olması gerekmiyor. Herkes 60 yaşında dahi bu enstrümanı çalmayı öğrenebilir. Ancak elbette çocuklara bu enstrümanı çalmayı öğrenebilecek ve müziği sevdirebilecek bir öğretmenin bulunması da bu noktada önem taşıyor.

Günde Kaç Saat Keman Dersi Alınmalı?

Ailelerin merak ettiği bir diğer husus da çocukların günde kaç saat keman dersi alması gerektiğidir. Bunun için günde sadece 1 saat zaman ayrılması yeterli olabiliyor. Ancak çocukların boş zamanlarının daha fazla olması halinde günde 2 saat de ders alınması mümkün. Fakat 2 saatten daha fazla günlük dersler önerilmiyor. Çünkü çocuklar bu durumda çok çabuk sıkılabiliyor ve kemana duydukları ilgi de azalabiliyor. Bu nedenle en ideal zamanın 1 ila 2 saat olduğu belirtilebilir.

Bu arada bir konuya daha açıklık getirmek gerekiyor. Keman sol omuza konarak çalınır. Solak olan çocuklar için de durum değişmiyor ve solak olan çocuklar da gayet rahat bir şekilde keman eğitimi alabiliyorlar. Bu konuda herhangi bir endişe yaşanmasına gerek yok. Enstrümanı çalmayı öğrenmelerine engel olmayan solak olma durumu aynı zamanda çalmayı öğrenme sürelerini de geciktirmiyor.

Keman dersi.jpg

Keman Dersi Almak İçin Nota Bilmek Gerekir mi?

Elbette çocukların bu dersi alması için nota bilgisine sahip olmaları gerekmiyor. Çünkü zaten keman dersini alırken çocuklar bona ve solfej dersleri de alıyorlar. Ayrıca bona ve solfej eğitimi de keman kursu fiyatları kapsamında oluyor. Yani ailelerin bu eğitim için ekstra bir ücret ödemeleri gerekmiyor. Bu arada keman öğretmeni bulmak için uzun bir araştırma için zaman kaybetmeniz de gerekmiyor.

Ustamgeliyor.com adresi üzerinden çocuklara daha önce bu alanda eğitim vermiş olan ve yaşadığınız bölgeye en yakın yerde bulunan öğretmenlere ulaşabilirsiniz. Gün içerisinde çocuğunuzun uygun olduğu bir saatte ders verebilecek olan öğretmenlerden fiyat teklifi de alabilirsiniz. Herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Sadece talep formunu doldurmanız yeterli olacak. Sonrasında size keman öğretmenlerinden ders saati ücretleri teklif olarak gelecek.

Dilediğiniz öğretmen ile telefon görüşmesi de yapabilir ve merak ettiğini soruları yöneltebilirsiniz. Aynı zamanda size gelen fiyatlar üzerinden pazarlık da yapabilirsiniz. Önemli olan bir an önce talep formunu doldurarak öğretmeni seçmeniz ve çocuğunuzun bu dersi almaya başlamasını sağlamanızdır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler