Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Kalorifer tesisatı yaptırmadan önce bilmeniz gerekenler

Kalorifer tesisatı yaptırmadan önce dikkat etmeniz gereken belli başlı konular vardır.

Kalorifer tesisatı yaptırmadan önce dikkat etmeniz gereken belli başlı konular vardır. Bu konular evinizdeki ısının daha kuvvetli olmasını belirleyen unsurlardır.

kalorifer ustası ustamgeliyor.jpg

Dikkate alınmayan bu unsurlar, faturanıza yansır ve daha az ayarda ısınabilecekken, yüksek ayarda yakarak ısınmak zorunda kalmanıza bu durumda faturanızın kabarmasına neden olur.

kalorifer tesisatı.jpg

-Kalorifer tesisatı yapılırken ilk olarak dikkat edilmesi gereken husus kalorifer borularının doğru yere döşenmesidir. Döşenen borular olabildiğinde düz borularla döşenerek dirsek kullanılmaması ısı kaybının olmaması anlamına gelir. Böylece ısıdan tasarruf etmiş olunur.

kalorifer tesisatı ustamgeliyor.jpg

- Kalorifer tesisatı yaptırırken dikkat edilecek bir diğer unsursa, kalorifer peteği döşenecek olan mekana uygun boyutta olmalıdır. Küçük bir odaya gereğinden fazla büyük kalorifer peteği döşenmesi gereksiz ısı oluşumuna neden olurken, büyük bir odaya da küçük petek ısıtmayarak üşümenize neden olacaktır.

kalorifer arıza ustamgeliyor.jpg

-Kalorifer tesisatında dikkat etmeniz gereken diğer önemli konulardan biri de kombi yeri seçimidir. Bu konu ileride ödeyeceğiniz faturanın seyrini oldukça değiştirecek bir konudur. İyi bir tesisatçı kombiyi banyo ve mutfağa yakın bir yere takmayı tercih edecektir. Banyo ve mutfaktan uzak olan kombi, her sıcak su ihtiyacında iki katı fazla enerji harcayacaktır. Bu da faturanızın artması anlamına gelmektedir. Tüm bu tesisat kadar, kullandığınız kombi de nasıl kullanıldığına paralel şekilde performans gösterir. Korumalık alanlarda bulunmayan kombilerin ömrü kısa olur.

kalorifer ustası.jpg

- Kalorifer tesisatında önemli unsurlardan biri de su tesisatları ve boruların az dolaşımının olmasıdır. Döşenen borularda ne kadar az dirsek bulunursa, ısı kaybı o kadar az olur, bu da olabildiğince uzun boru kullanımının daha fazla olması ve L borunun olabildiğince az kullanılmasıyla gerçekleşir.

kalorir tesisatı ustamgeliyor.jpg

Kullanılan bir L boru 2 metrelik düz tesisat borusuna eş değer ölçüdedir. Sorun şudur ki L boru peteğe gelecek sıcak su basıncını azaltarak ısıyı sekmeye uğratır. Bu da orta ayarda ısınacak bir evin en yüksek ayarda ısınmasına neden olur, yani daha fazla fatura ödemeniz gerekecektir.

kalorifer arıza.jpg

Petek temizliğiniz içinse en doğru zaman sonbahardır. Isınma sisteminin daha iyi çalışması ve tasarruf etmeniz için kış öncesi kalorifer temizliği en doğru zamandır.

Kalorifer tesisat için ihtiyacınız olan en iyi uzmanlar Ustamgeliyor.com'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler