Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Kalbinizde bir sorun olduğunun 6 belirtisi

Yapılan bir araştırmaya göre yılda sadece 620 kişi kalp rahatsızlıkları ile ilgili sorunlar yaşıyor. Eğer bu belirtiler sende de varsa…

Yapılan bir araştırmaya göre yılda sadece 620 kişi kalp rahatsızlıkları ile ilgili sorunlar yaşıyor. Erken tanı konulduğunda önlemlerle kontrol altına alınabilen kalp hastalıkları için ilk olarak kalbinizin bir sorunu varsa bunun belirtileri nelerdir bilmelisiniz. Düzgün çalışmayan bir kalbin belirtileri şöyledir.

kalp-hastalığı.jpg

Kol ağrılarına dikkat

Kol ağrısı ciddi bir kalp rahatsızlığı belirtisi olabilir. Erkeklerde sol kol kadınlarda ise iki kol şeklinde yayılan ağrılar mutlaka bir uzman tarafından tedavi edilerek kontrol edilmelidir. Kadınlarda oluşan kol ağrısı genelde sinirler ile alakalı olduğu için iyi bir uzman tarafından kontrol edilmelidir.

şiddetli öksürük-kalp hastalığı.jpeg

Şiddetli öksürük

Öksürüğün birçok hastalık nedeni olduğu bilinmektedir. Ancak özellikle geçmeyen ve pembemsi bir sıvı ile devam eden öksürüğün kalp yetmezliğine neden olduğu bilinmektedir.

ayak şişmesi-bacak ağrısı-kalp hastalığı.jpg

Bacak, ayak ve ayak şişmesi

Ayaklarınızda, bacaklarınızda veya ayak bileklerinizde nedensizce oluşan şişme durumu kalbinizin kanı düzenli pompalamadığını göstermektedir. Ayağınıza ayakkabı, çorap giyindiğiniz de rahatsız etmesi ve sıkan çorap lastiği nedeniyle ortaya çıkan yaralar varsa mutlaka uzman bir kalp doktoruna görünmelisiniz.

mide bulantısı-kalphastralığı.png

Mide bulantısı

Karaciğer çevresinde yer alan sindirim sıvıları kalp hastalıklarında, iştahsızlık, mide bulantısı gibi sorunlarla karşınıza çıkabilir. Bu belirtileri takiben, karın ağrısı da beraberinde gelir. Eğer bu üç belirtiyi karın ağrısı, mide bulantısı ve iştahsızlık birbirini takip ediyorsa mutlaka bir uzaman doktora görünmelidir.

panik-kaygı bozukluğu.jpg

Panik ve kaygı bozukluğu

Yapılan araştırmaların sonucunda ortaya çıkan durumda görülen sonuçlar, kalp rahatsızlığına en fazla panik ve aşırı kaygı sorunu yaşayan kişilerin yakalandığı görülmüştür. Aşırı kaygılı biriyseniz mutlaka bu konuda uzman desteği alarak bu sorundan kurtulmalısınız. Aksi halde ciddi bir kalp hastalığına yakalanmanız olası bir durumdur. Aynı zamanda kaygı bozukluğu, kalp hastalığı gibi birçok hastalığa sebep olabilmektedir. Ani kalp krizlerinin ortaya çıkmasının sebebi olan aşırı stres, kaygı, üzüntü gibi psikolojik durumların yoğunluğu nedeniyle ölüm sayısı oldukça fazladır.

baygınlık-kalp hastalığı.jpg

Baygınlık, şuur kaybı

Sıklıkla görülen bu rahatsızlık, kalbin kanı düzenli pompalamadığı veya kalp damarlarının tıkalı olması durumunda gerçekleşmektedir. Kalp hastalıkları kişinin mutlaka doktor kontrolü altında olması gereken ciddi bir rahatsızlıktır.

Tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler