Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

İngilizce öğrenirken en sık yapılan 4 hata!

İngilizce öğrenmeye başlayanların mutlaka bilmesi gereken 4 yanlış yöntem

Ülkemizde son 10 yılda İngilizce öğrenme ve konuşma konusunda oldukça fazla artışın oluşu eğitim düzeyindeki yükselişide gözler önüne sermektedir.

İngilizce öğrenmek.jpg

Ancak İngilizce öğrenme konusunda okullarda başarılı sonuçlar alınamadığı için mezun olmuş bir öğrencinin ekstra bir eğitim almadan İngilizce bilme ihtimalinin de %10 olduğunu söyleyebiliriz. Kalabalık olan sınıflar ve yanlış eğitim metotları İngilizce öğrenme becerisi ve ilgisi olan öğrencilerin dahi körelmesine neden olmaktadır.

ingilizce-ders.jpg

Kişi belli bir seviyeye geldikten sonra gerek ailesinin önerisi, gerek işi gereği gerekse genel kültür bakımından dünyanın ortak dil olarak kabul ettiği bu dili öğrenmek istemektedir.

ingilizce-ders-kelime ezberi.jpg

Dünyanın ortak dili olan İngilizceyi öğrenirken en sık yapılan hatalar

  • İlk olarak İngilizce öğrenirken oldukça sık yapılan hatalardan biri, sadece ezberlemeye ve yazmaya dayalı öğrenime ağırlık vererek konuşmayı hep en sona bırakmaktır. Bu duruma örnek olarak, yeni doğan ve büyüyen bir çocuğun öğrenmeye yazmaktan değil de konuşmaktan başlamasını verebiliriz.
  • Yeni doğan ve büyümeye başlayan bir çocuk ilk olarak konuşmaya başlar ve daha sonra okuma yazma bilgisi için okula gider. Buda bize İngilizce öğreniminde yazma ve okuma eğitimi alırken konuşma eğitimine de ağırlık vermemiz gerektiğine işaret etmektedir.
  • İngilizce eğitimi konusunda yapılan ikinci hata ise, İngilizce kelimeler ezberlenirken çabuk ezber yapabilmek adına şiir ezberler gibi ezberlemek ve çabucak unutmaktır. Kelime ezberi bir dil eğitimi için oldukça önemli bir husustur, fakat bunu yaparken kalıcı olması için kelime ezberi işlemi boş bir kâğıda en az 10 kere yazarak sesli şekilde telaffuz etmeli ve bu cümlelerle ilgili farklı 5 - 10 cümle kurulmalı.
  • En sık yapılan ve İngilizce öğrenme sekmeye uğratan üçüncü şık ise, belli bir seviyeye kadar ezberlenen kelimeler ve yapılan pratiğe destek olarak, İngilizce konuşmaya çalışırken Türkçe düşünmektir. İngilizce konuşmak için zihinle desteklemek şarttır. Düşünürken kelimeleri İngilizce düşünmeye gayret göstermek gerekir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler